Vedere slabă și prevenire

Care sunt unele dintre cauzele vederii proaste? Vederea slabă este de obicei cauzată de o afecțiune sau boală care are ca rezultat estomparea sau declinul vederii clare. Pentru unii oameni, viziunea slabă a fost o pacoste pe tot parcursul vieții pe care au învățat să o gestioneze. Alți oameni pot avea o viziune perfectă până într-o zi când își dau seama că lucrurile nu sunt la fel de  ca înainte. Dar ce cauzează această lipsă de claritate? Iată cele mai frecvente cauze ale vederii proaste și modalități de a vă repara viziunea slabă. Condiții care cauzează o vedere proastă.

Vederea slabă sau vederea încețoșată este cel mai frecvent cauzată de o eroare de refracție, cum ar fi miopie miopie hipermetropie hipermetropie sau astigmatism. Erorile de refracție se dezvoltă atunci când ochiul nu este în măsură să focalizeze lumina direct pe retină. Această incapacitate de focalizare provine  imperfecțiunile lungimii ochiului, curbura corneei și/sau curbura internă a lentilei. Eroarea de refracție pe care o întâmpinați depinde de defectul anatomic pe care îl au ochii.

Deteriorarea vederii include degenerescența maculară

1De exemplu, lungimea ochilor este în mod normal asociată cu clarviziune, curbura corneei este legată de astigmatism, iar curbura lentilei poate determina miopie sau clarviziune. Bolile oculare care pot provoca deteriorarea vederii includ degenerarea maculară, cataracta, glaucomul și multe altele.Degenerarea maculară este o boală care afectează retina, care este responsabilă de focalizarea imaginilor. Partea retinei care dă o viziune centrală ascuțită-macula-se deteriorează, provocând pete orb și vedere încețoșată.

Cataracta apare atunci când proteinele din ochi încep să se acumuleze și să creeze un nor lăptos peste lentilă. În stadiile inițiale ale cataractei, vederea poate fi doar ușor încețoșată sau neclară. În timp, nebulozitatea împiedică lumina să ajungă la retină, ducând la pierderea vederii.

Glaucomul este o boală care de obicei este legată de presiunea din interiorul globului ocular. Când fluidele din interiorul ochiului nu se scurg așa cum ar trebui, există o creștere a presiunii oculare care afectează în cele din urmă nervul optic. Alte cazuri de glaucom rezultă din lipsa fluxului sanguin către nervul optic. Glaucomul este deosebit de dificil, deoarece nu există simptome până când nu s-au produs daune semnificative vederii periferice. Aceste boli oculare nu apar în mod normal decât mai târziu în viață și pot fi dăunătoare pentru viziunea dvs. dacă nu sunt tratate.

Important este să vă examinați în mod regulat ochii

2Deoarece unii nu prezintă simptome până când nu sunt deja avansați, este și mai important să vă examinați ochii în mod obișnuit de către medicul de ochi. În multe cazuri, da, vederea proastă poate fi genetică. Medicii de la Clinica Cleveland au descoperit că cele mai frecvente boli oculare pentru adulții mai în vârstă precum cele enumerate mai sus sunt moștenite.De asemenea, sa observat că markerii genetici specifici pot determina condiții comune de vedere, cum ar fi miopie și strălucire. Persoanele cu acești markeri sunt de aproape 10 ori mai susceptibile de a avea erori de refracție decât cele fără influență genetică.

Dar nu poți da vina pe părinții tăi pentru toate problemele tale de vedere. Există, de asemenea, factori de mediu care influențează sănătatea ochilor și a vederii.Expunerea excesivă la soare fără protecția ochelarilor de soare de calitate a fost cunoscută pentru a duce la glaucom și cataractă. Cum să evitați acest lucru? Purtați întotdeauna ochelari de soare care blochează razele UV 100% oricând ieșiți afară. Fumatul rău pentru ochii tăi. Departamentul de sănătate din New York avertizează că fumătorii au de trei până la patru ori mai multe șanse să dezvolte degenerescența maculară decât nefumătorii.

Cum să vă îmbunătățiți vederea slabă depinde de cauza problemelor dvs. de vedere. Erorile de refracție sunt ușor de corectat cu ochelari de vedere, lentile de contact sau chirurgie corectivă a vederii. Ambliopia, totuși, poate fi tratată folosind un plasture pentru ochi peste ochiul dominant pentru a forța creierul să se concentreze asupra celui mai slab. În cazurile severe, o intervenție chirurgicală, de asemenea, poate corecta pentru ambliopie.

Suplimentele nutritive și păstrați întotdeauna ochii protejați de soare

3Cataracta poate fi corectată prin chirurgia cataractei, în care lentila tulbure este înlocuită cu o lentilă intraoculară artificială . Chirurgia cataractei este o soluție foarte reușită și relativ nedureroasă. Degenerarea maculară legată de vârstă  nu poate fi vindecată și, în prezent, nu sunt aprobate Opțiuni de tratament pentru forma uscată mai comună a AMD. Mai multe opțiuni de tratament sunt disponibile pentru  umed, cu o nouă terapie genică în testare.

Prevenirea vă poate reduce riscul de a dezvolta AMD. Cum se face acest lucru? Mențineți o dietă sănătoasă cu exerciții fizice și suplimente nutritive și păstrați întotdeauna ochii protejați de soare.Tratamentele cu glaucom includ picături oftalmice. medicamentoase, tratament cu laser și diverse opțiuni chirurgicale. În mod normal, cu tratamentul glaucomului, preveniți distrugerea vederii curente viziunea care a fost deja pierdută nu poate fi restabilită.

Cel mai bun mod de a vă îmbunătăți vederea slabă și de a preveni agravarea vederii — este să obțineți examene oculare regulate care să verifice starea de sănătate a ochilor. Capturarea timpurie a oricărei boli oculare sau a unei afecțiuni oculare crește șansele de a vă menține viziunea clară și sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *