Deci atac la ardei iute, si..."tuica de prune" ....cu limita....???!!!

Ardeiul iute: iti vine sa crezi? Pai, ... sa-ti cam vina !!!


Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile, iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.
El ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Cuprins articol:


1. Generalitati 2. Beneficiile pentru sanatate 3. Lupta impotriva inflamatiei 4. Ameliorarea pe cale naturala a durerii 5. Beneficiile cardiovasculare 6. Ardeiul iute amelioreaza sinusurile congestionate 7. Stimuleaza imunitatea 8. Prevenirea ulcerului gastric 9. Pierderea kilogramelor


Beneficiile pentru sanatate:


Nu este nimic mai uimitor decat efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulara a capilarelor, venelor, arterelor si ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rau sau trigliceridelor. Avand in vedere ca bolile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu la nivel mondial, proprietatile ardeiului iute sunt deosebit de importante. Ardeiul iute este benefic atat pentru stomac cat si tractul intestinal, deoarece stimuleaza miscarea peristalica a intestinului, ajuta la eliminarea fecalelor si contribuie la reconstructia tesutului din stomac, facilitand vindecarea leziunilor stomacale si ulcerelor intestinale. Atunci cand se consuma ardei iute, acesta declaneaza o senzatie de caldura in tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate in caz de degeraturi. Usturator si picant, ardeiul iute este adaugat in diverse feluri gustoase de mancare din intreaga lume. Iuteala este determinata de o concentratie ridicata de capsaicina, studiata pentru utilizarile ei pe scara larga, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum si capacitatea de a preveni aparitia cancerului. Capsaicina are un rol esential in deschiderea si drenarea pasajelor nazale congestionate. in plus, alaturi de continutul ridicat de capsaicina, ardeiul rosu este o sursa excelenta de vitamina A, prin concentratia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit in organism in vitamina A, un nutrient esential pentru sanatatea tuturor tesuturilor epiteliale (cele care captusesc toate cavitatile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal si tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util in reducerea simptomelor astmului, osteoartritei si artritei reumatoide. in plus, activitatea sa antioxidanta contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat si alte complicatii, cum ar fi leziuni ale nervilor si boli de inima.
Lupta impotriva inflamatiei


Ardeiul iute contine capsaicina, care incalzeste corpul si este un inhibitor puternic al substantei P, o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii. Cu cat este mai iute un ardei, cu atat acontine mai multa capsaicina. in prezent se studiaza efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburarile fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis si neuropatie diabetica. Atunci cand animalele injectate cu o substanta care provoaca artrita inflamatorie au fost hranite cu alimente care contineau capsaicina, debutul artritei a fost intarziat si inflamatia a fost redusa in mod semnificativ.


Ameliorarea pe cale naturala a durerii


Capsaicina aplicata local, s-a demonstrat in urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap si cele provocate de osteoartrita. Multe din studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetica, au enumerat beneficiile aplicarii locale a capsaicinei si rolul ei in atenuarea durerii asociate cu aceasta conditie. in urma unui studiu de amploare, pacienti cu psoriazis au folosit preparate topice care contineau fie capsaicina, fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o imbunatatire semnificativa a simptomelor. Principalul efect secundar ar fi resimtirea unei senzatii de arsura in zona aplicata.


Beneficii cardiovasculare


Ardeiul rosu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sange, a trigliceridelor si agregarea plachetara, crescand in acelasi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanta cu rol important in formarea cheagurilor de sange. Oamenii care consuma din belsug ardeiul iute, au sanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonara.


Ardeiul iute amelioreaza sinusurile congestionate


Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimuleaza fluidizarea secretiilor de mucus din plamani sau fosele nazale. Capsaicina este similara cu un compus care se regaseste in multe remedii pentru raceala, cu rol in ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de actiune (capsaicina actioneaza mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimuleaza rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorand nasul infundat si congestionat.


Stimuleaza imunitatea


Ardeiul iute de culoare rosu aprins are un continut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Doua lingurite de ardei iute pisat, furnizeaza 47% din valoarea zilnica de vitamina A, cu rol important in lupta anti-infectie si esentiala pentru sanatatea tesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acopera pasajele nazale, plamanii, tractul intestinal si cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni, invadatori.


Prevenirea ulcerului gastric


Ardeiul iute are o reputatie negativa si nemeritata de a contribui la aparitia ulcerului gastric. Nu doar ca ardeiul iute nu provoaca ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate, stimuland in acelasi timp celulele mucoasei stomacului sa secrete sucuri de protectie, care impiedica formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.


Pierderea kilogramelor


Caldura care este resimtita de catre o persoana in urma consumului de ardei iute este energie care rezulta in urma arderii caloriilor. Chiar si ardeii rosii contin substante care contribuie la termogeneza si la consumul de oxigen, chiar si mai mult de 20 de minute dupa ce sunt consumate.


tuica de prune, efecte asupra sanatatii


Traditionala tuica de prune era odinioara folosita pentru vindecarea bolilor de inima si de stomac. tuica de pruna slaba contine o anumita cantitate de vitamine A, B, C, D1 si D2.
De altfel, tuica de prune fiarta, nu foarte fierbinte, consumata moderat, este, in ciuda celor crezute, benefica functiilor hepatice, avide in anotimpul rece de vitamine si saruri. Se recomanda tuica de prune slaba in dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatica, constipatii cauzate de factori alimentari.


tuica este antianemic !
Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri de substante cerute de celulele rosii sanguine, ce sunt rapid absorbite in stomac. Aceste substante, prezente din abundenta in tuica, pot creste cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). in plus, tuica de prune are un bogat continut in fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele rosii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, in lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar si pentru un organism sanatos.
ima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inima.Este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile)umarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inima datorate aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un pret de 14.000 de ori mai mic decat in cazul unei medicatii naturiste cu extract de cactus, ambalat in SUA. Ai vazut ???


pilda

Pilda

intr-o tara aflata in razboi, era un rege care ii inspaimanta pe prizonierii sai, nu-i omora. ii ducea intr-o sala in care era un grup de arcasi de o parte si o usa imensa din fier de cealalta parte,…
Continuare >
mama

Suflet drag

Dorina SovreSuflet drag! Esti cerul mama,si pamantulEsti primaverile cu flori!Esti pita de pe masa si cuvantulSi eu te-am necajut de-atatea ori... Mi-ai dat viata intr-o primavarasi m-ai udat cu…
Continuare >
varza murata

Varza murata

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura. Varza murata este un aliment dar si un medicament…
Continuare >