urdaURDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara.


Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau rosie. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu, impreuna.


salvie

Afectiunile cailor…

Infuzia din frunze de sale se foloseste in cazul inflamarilor tubului intestinal, vezicii biliare, ficatului: doua linguri de fruze taiate marunt se pun in doua pahare cu apa fierbinte, se lasa la…
Continuare >
arnica

Arnica

in practica terapeutica se folosesc florile (petalele).Specialiști recunoscuti in tratamente cu plante medicinale sustin ca putem gasi principii medicinale nu numai la flori, ci și la frunze și…
Continuare >

Igiena

Igiena (din greaca υγιεινή [τέχνη] (hygieiné [téchne] știinta datatoare de sanatate) este o ramura a medicinei preventive, specialitate care studiaza actiunea factorilor de mediu asupra sanatatii…
Continuare >