urdaURDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara.


Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau rosie. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu, impreuna.


Medicina in secolul al…

Numeroase descoperiri au condus la progrese importante in diagnosticul si tratamentul bolilor precum si in dezvoltarea interventiilor chirurgicale. in jurul anului 1819, in Franta, René Laennec (1781…
Continuare >

Psihoterapia

Progresele substantiale inregistrate in stiintele comportamentului au dat nastere la diverse forme de psihoterapie, care s-au demonstrat eficace, in studii controlate, in reducerea sau eliminarea…
Continuare >

Pribeag

Octavian Goga - Pribeag Plange-o mierla-ntr-o rachitaLa rascruci de Dealu-Mare...Suie-n pas domol razorulUn voinic pe murg calare... Jos, in smalt de soare-apune,Turla satului straluce;Sapa murgul si…
Continuare >