urdaURDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara.


Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau rosie. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu, impreuna.


Date epidemiologice

Desi datele epidemiologice variaza considerabil in raport cu teritoriul, importanta acestei boli poate fi relevata prin faptul ca aproximativ 5% din toate cazurile de artrita cronica debuteaza in…
Continuare >

Istorie

Cuvantul "gastroenterita" a fost mentionat pentru prima data in 1825. inainte de aceasta perioada aceasta a fost cunoscuta ca febra tifoida sau "holera morbus", printre altele, sau sub denumirea mai…
Continuare >
Default Image

Cele mai bune mancaruri…

Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare…
Continuare >