Legumele proaspete sunt primele pe lista alimentelor atunci cand vine vorba despre sanatate. sucurile obtinute din legume proaspete fac minuni pentru sanatate datorita aportului ridicat de vitamine si de minerale pe care il aduc organismului.


SUCUL DE ROsII PROTEJEAZa INIMA


Sucul de rosii este ideal in primul rand pentru inima, intrucat acesta are proprietatea de a fluidiza sangele, prin urmare reduce riscul afectiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemica sau insuficienta cardiaca. in acest sens e nevoie sa se tina o cura in care sa se bea 200 ml de suc de rosii de trei ori pe zi, timp de o luna. Acesta se bea imediat dupa preparare.


SUCUL DE ARDEI GRAS PREVINE BALONARE sI iNTaREsTE PaRUL sI UNGHIILE


Persoanele care au probleme cu parul, fie le cade, fie este lipsit de stralucire si se toceste rapid, e bine sa faca o cura cu suc de ardei gras. Datorita continutului bogat in siliciu, sucul de ardei gras intareste nu doar radacina firului de par, ci si unghiile. in plus, e util in caz de crampe sau de balonare. De preferat e sa se bea proaspat, cu inghitituri mici, cu jumatate de ora inainte de mesele principale. in plus, trebuie mentionat faptul ca este mai eficient in combinatie cu alte sucuri: o parte suc de ardei gras, doua parti de suc de spanac si doua de suc de morcovi.


tELINA DRENEAZa BILA, IAR CARTOFUL VINE DE HAC ULCERULUI


Sucul de telina este depurativ natural, dreneaza bila si elimina gazele intestinale daca se beau zilnic cate trei pahare cu suc pentru 15-20 de zile.
Sucul de cartofi trateaza ulcerul. Pentru un gust usor de suportat e bine sa fie baut in amestec cu suc de morcovi, timp de o luna, cate o jumatate de pahar cu suc de patru ori pe zi. Pentru diabetici este suficienta o cura de zece zile.


SUCUL DE CASTRAVETE, IDEAL iN BOLILE DE RINICHI


Un alt aliment pe care il folosim de obicei la salata, castravetele, poate fi facut si el suc. Acesta e recomandat, de obicei, fie in combinatie cu sucul de morcovi si ridiche neagra, fie cu sucul de morcovi si sfecla rosie. La fel ca in cazul celui de rosii, e nevoie de 200 de mililitri de suc de castraveti, insa combinat cu un amestec in parti egale de 200 de mililitri din produsele mai sus mentionate. O cura de o luna poate dizolva pietrele la rinichi, in plus, sucul de castraveti este un bun diuretic si da rezultate in bolile de rinichi, cum este litiaza renala.


SFECLA ROsIE COBOARa VALORILE TENSIUNII


Persoanele care au tensiunea mare e indicat sa bea suc proaspat de sfecla rosie, cate un pahar pe zi, in trei reprize.
Sucul de ceapa combate ateroscleroza. La sucul obtinut dintr-un kilogram de ceapa rosie se adauga 300 de grame de miere. Se pune sucul la frigider si se iau cate 50 de mililitri pe zi, timp de trei-patru luni.


SUCUL DE CEAPA COMBATE ATEROSCLEROZA


Una dintre cele mai raspandite afectiuni, ateroscleroza, manifestata prin ingrosarea peretilor arterelor, poate fi combatuta cu ajutorul sucului de ceapa.
Preparare si utilizare: In sucul obtinut dintr-un kilogram de ceapa rosie adaugi 300 de grame de miere. Tii sucul la frigider si iei din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni. Un pahar de suc de ceapa pe zi, diluat cu putina apa, suc de telina sau de morcovi, alunga astenia.


SUCUL DE SPARANGHEL, UN BUN DIURETIC


Cura cu suc de sparanghel este eficienta in cazul tulburarilor renale. Are actiune diuretica datorita unei substante numite sparanghina.
Preparare si utilizare: Se bea un pahar pe zi, indoit cu putin suc de morcovi. In combinatie cu suc de telina, alunga oboseala.


TOP 3 SUCURI NATURALE CARE tIN LA DISTANta BOLILE DE INIMa, AFECtIUNILE RINICHILOR sI CANCERUL


Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea si vindecarea organismului este recomandata din doua motive intemeiate: pe de o parte, pentru ca partea esentiala se afla in seva lor care se obtine sub forma de suc, iar pe de alta parte, pentru ca sucul de legume crude este asimilat in organism in aproximativ 10-15 minute si este folosit aproape in intregime pentru hranirea si regenerarea tesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.


SUCUL DE CASTRAVEtI DIZOLVa PIETRELE LA RINICHI


Racoritor, sucul de castraveti este un bun diuretic si da rezultate in bolile de rinichi, cum este litiaza renala.
Preparare si utilizare: Amestecati 200 ml de suc de castraveti cu 200 ml de suc de morcovi si de ridiche neagra, plus puttna miere. La fel de bun este amestecul de suc de castraveti, morcovi si de sfecla rosie.


SUCUL DE CEAPa COMBATE ATEROSCLEROZA


Una dintre cele mai raspandite afectiuni, ateroscleroza, manifestata prin ingrosarea peretilor arterelor, poate fi combatuta cu ajutorul sucului de ceapa.
Preparare si utilizare: in sucul obtinut dintr-un kilogram de ceapa rosie adaugati 300 de grame de miere. tineti sucul la frigider si luati din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni.


SUCUL DE SFECLA tINE CANCERUL LA DISTANta


in cartea sa despre tratarea cancerului cu ajutorul sucurilor de legume, vanduta in peste un milion de exemplare la nivel mondial, Breuss recomanda o combinatie de sucuri (sfecla rosie – 100 ml, telina – 50 ml si morcovi – 300 ml), care se obtine usor cu ajutorul unui storcator electric. in opinia terapeutului, sucul de sfecla este cel mai important deoarece blocheaza dezvoltarea tumorilor.
Datorita vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor, dar si efectelor antioxdinate, sfecla rosie poate fi folosita cu succes in prevenirea si combaterea leucemiei, cancerului colo-rectal, cancerului pulmonar si a celui gastric. in cazul leucemiilor se recomanda consumul a 450 ml din sucul Breuss, zilnic, timp de doua luni. Dupa 15 zile de pauza, cura poate fi reluata. Conform specialistilor, aceasta terapie nu intra in opozitie cu niciun altfel de tratament, fie el alopat sau naturist.


CAISELE – FRUCTELE ZEILOR
8 BENEFICII PENTRU SANATATE


Caisele (Prunus armeniaca) sunt un gen de fructe inrudite cu prunele. Caisele sunt originare din Armenia si partile de granita dintre cele 2 continente: Europa si Asia.


Caisele sunt cultivate de secole in China si Europa, grecii fiind cei care le-au adus de pe teritoriul Armeniei.
Gustul caiselor li s-a parut atat de bun, incat i-au atribuit sorginte divina, socotindu-l un nectar al zeilor, iar caisele au devenit ofrande pentru zei.
Mai mult, se credea ca cei care consuma aceste fructe vor avea un trup tanar si viguros si o minte agera, pana la varste inaintate.


CAISELE- PROPRIETATI NUTRITIVE


Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A, o sursa bogata de vitamina C, fibre si potasiu.
Caisele contin antioxidanti puternici din categoria carotenoizilor, care le dau culoarea specifica, portocalie, galbena, rosie, precum si antioxidantii luteina si zeaxantina. Un alt antioxidant important care se gaseste in compozitia caiselor este licopenul.
Caisele mai contin vitamine din complexul B, vitamina E si K.
Dintre minerale, caisele sunt bogate in calciu si magneziu, dar contin si fosfor, fier, precum si urme de cupru, zinc, seleniu, mangan.


CURA CU CAISE
Zilnic se consuma 0,5- 1 kg de caise, in mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute inaintea meselor principale.
O cura cu caise dureaza minim 14 zile, sau 1-2 zile daca se consuma numai caise.


CAISELE USCATE
Caisele uscate sunt foarte sanatoase, dar de cele mai multe ori sunt conservate cu dioxid de sulf, de aceea ne vom uita cu atentie pe eticheta, cautand doar acele fructe care sunt obtinute prin simpla uscare si nu contin conservanti.


MIEZUL DIN SAMBURELE DE CAISA


In medicina chineza, miezul de cais, era folosit ca remediu pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronsita, emfizemul sau tusea cronica. Miezul de caisa contine cianati care nu sunt benefici pentru sanatate, de aceea nu se consuma in cantitati mari.


CAISELE – PROPRIETATI TERAPEUTICE


Doza minima pentru a obtine efecte terapeutice de pe urma administrarii acestor fructe este de 350 de grame pe zi, aproximativ 10 caise crude.


CAISE BENEFICII: AFECTIUNI RESPIRATORII


In caz de bronsita, astm, tuberculoza – se fac de doua ori pe an cure cu miez de samburi de caisa, care au un efect imunostimulator si previn agravarea acestor afectiuni.
Se consuma 3 mieji, dimineata, la micul dejun, timp de 30 zile.
Intre cure se lasa o perioada de minim 2 luni.
Consumul fructelor are de asemenea, efecte antioxidante si antiinflamatorii prevenind aparitia astmului si a afectiunilor pulmonare cronice.


CAISE BENEFICII: CANCER


S-a descoperit ca licopenul, o substanta antioxidanta care da culoarea galben-portocalie caiselor are un efect puternic de preventie a dezvoltarii celulelor tumorale la nivelul prostatei.
Amigdalina sau vitamina B17 din miezul de caisa este unul din cei mai importanti antitumorali in cancerul de san. Se consuma cate 5 samburi de caisa/zi, timp de 30 de zile. Intre cure se face o pauza de o luna. Acest tratament este indicat si in cancerul pulmonar.
Anumiti compusi din caise (pectina), dar si din samburi sunt factori preventivi impotriva cancerului de colon.


CAISE BENEFICII: DEGENERESCENTA MACULARA


Vitamina A si beta-carotenii reduc riscul degenerescentei maculare si a cataractei, ajutand la pastrarea vederii timp indelungat. Caisa este unul din cele mai bogate alimente in vitamina A, fiind intrecuta doar de catina. O singura caisa furnizeaza aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult.


CAISE BENEFICII: PROTECTIE CARDIOVASCULARA


Numerosi nutrienti din caise cum ar fi vitaminele A, C, antioxidantii, potasiul protejeaza vasele coronariene impotriva depozitelor de colesterol si cresc elasticitatea vaselor de sange, prevenind hipertensiunea.


CAISE BENEFICII: IMBUNATATIREA MEMORIEI


Samburii de caisa contin vitamine din complexul B, lecitina si acetilcolina, substante care ajuta la intarirea memoriei. Se consuma 5 caise cu miezul din sambure/zi, in cure de 2 saptamani, cu 2 saptamani pauza intre cure.


CAISE BENEFICII: CONSTIPATIE


Curele cu caise sunt remedii eficiente impotriva constipatiei, aceste fructe fiind foarte bogate in fibre (celuloza, pectina) si sorbitol- un laxativ natural.
Caisele regleaza tranzitul intestinal si impreuna cu samburii pot fi consumate ca tratament adjuvant in litiaza biliara.
In plus, caisele pot fi incluse in orice dieta de slabit, deoarece au putine calorii si confera satietate prin aportul de fibre.


CAISE BENEFICII: CISTITA
Cura cu fructe de caise este foarte recomandata in infectiile urinare, deoarece au ca efect alcalinizarea urinei ceea ce creste efectul antibioticelor.


CAISE BENEFICII: FRUMUSETEA SI SANATATEA PIELII


Caisele previn imbatranirea prematura a pielii si trateaza eficient acneea, ridurile si arsurile solare, datorita concentratiei crescute de vitamina A, care este esentiala pentru sanatatea pielii.
Se maseaza pielea cu pulpa unei caise bine coapte si se lasa 15 minute, apoi se curata cu apa calduta.
Acest remediu face minuni in cazul tenurilor grase.
Impotriva ridurilor se prepara o masca din pulpa unei caise bine coapte si miere.
Sucul de caise poate fi aplicat pe arsurile solare, pentru a le grabi vindecarea.


BUSUIOCUL – BENEFICII ALE CONSUMULUI


In biserica, busuiocul este folosit la sfintirea apei, a locurilor si a oamenilor, alunga duhurile rele si aduce belsug in casa. Pentru sanatate, busuiocul are foarte multe efecte benefice asupra organismului nostru.


ORIGINILE PLANTEI


Originar din India si cunoscut inca de acum 3 milenii, busuiocul s-a raspandit in intreaga lume. In India se spune ca busuiocul este planta lui Krishna si a lui Vishnu, doua zeitati hinduse, si ca un bun hindus nu se duce la culcare fara o ramurica de busuioc de piept pentru a calatorii pe taramurile paradiasiace in timpul somnului. In Romania, busuiocul a fost cunoscut si numit ca fiind planta dragostei si a feritilitatii iar la greci este o planta sacra.


BUSUIOCUL SI ROLUL SAU IN BISERICA CRESTIN-ORTODOXA


In biserica, busuiocul este folosit la facerea aghiasmei si la sfintit. Cu ajutorul unui buchetel de busuioc, care se scufunda in aghiasma, se imprastie apa sfintita pentru curatarea si sfintirea unui loc si pentru alungarea duhurilor rele. De asemenea, in slujbele din casa, apa se sfinteste cu ajutorul unui buchetel de busuioc si a unei cruci din argint. Busuiocul se pune si la icoane pentru a atrage protectia lui Dumnezeu asupra casei si asupra oamenilor din ea. De Boboteaza, fetele nemaritate isi pun busuioc sub perna pentru a-l visa pe cel ursit.


10 BENEFICII ALE BUSUIOCULUI


CONSUMUL DE BUSUIOC PREVINE SI VINDECA TOXIINFECTIILE ALIMENTARE


In perioada Pastilor, toxiinfectiile alimentare sunt foarte des intalnite. In acest sezon, substantele volatile continute de busuioc sunt cele care ne feresc de infectiile tubului digestiv cauzate de bacteriile din alimente. Pentru a evita sau vindeca toxiinfectiile alimentare se recomanda consumarea busuiocului crud in salate, ca si condiment in prepararea mancarurilor sau sub forma de ulei volatil in apa. Busuiocul distruge E.Coli, stafilococul auriu si listeria. El este bun si in cazurile de diaree.


BUSUIOCUL ESTE UN PUTERNIC DETOXIFIANT


Dupa masa bogata de Pasti, o cura de detoxifiere este necesara. Oamenii de stiinta au descoperit ca frunzele de busuioc contin niste substante care actioneaza direct asupra celulelor hepatice, crescand potentialul lor metabolic si determinand o reactie in lant: creste viteza de metabolizare a toxinelor (carne, prajeli, E-uri, coloranti, pesticide etc.), creste sinteza enzimei care distruge alcoolul din corp, scade efectul nicotinei, scade absorbtia grasimilor etc. Toate aceste efecte se pot vedea si dupa trei saptamani de consumat cate o cana de ceai de busuioc in fiecare zi. Dupa Sarbatorile Pascale, o cura cu busuioc este foarte buna pentru detoxifierea organismului.


CU AJUTORUL BUSUIOCULUI REDUCEM GLICEMIA


Prea multe prajituri de Pasti? Datorita efectelor pe care busuiocul le are asupra functionarii ficatului si a pancreasului, acesta din urma raspunde mai bine la variatiile glicemice din organism si poate reduce cu 50% riscul crizelor de variatie glicemica. Oamenii de stiinta spun ca busuiocul este o planta miraculoasa in tratarea diabetului de tip II.


BUSUIOCUL – TONIC AL SISTEMULUI NERVOS


Oamenii de stiinta sustin ca busuiocul contine substante active care ajuta la o mai buna oxigenare celulara. De asemenea, el reduce nivelul de cortizol din organism. Astfel, organismul nostru reactioneaza mai bine in fata conditiilor de stres inducand un sentiment de bine, o stare de optimism si de incredere.


BUSUIOCUL, ADJUVANT IN OBOSEALA SI OBOSEALA CRONICA


Datorita faptului ca busuiocul este un tonic al sistemului nervos si are actiune antidepresiva, s-a constatat ca este foarte bun si in tratarea oboselilor si a eforturilor intelectuale prelungite. Consumul de infuzie de busuioc stimuleaza circulatia cerebrala si ajuta la relaxarea si refacerea psihomentala. Se recomanda administrarea unui amestec de 4 linguri de pulbere macinata amestecate cu 12 linguri de miere si patru de polen, in cure de 10 zile cu 5 zile pauza, cate 4-6 linguri pe zi.


RISCUL DE INFARCT, REDUS PRIN CONSUMUL DE BUSUIOC
Consumul de busuioc protejeaza arterele coronare, subtiaza sangele, il purifica, previne depunerea colesterolului si scade tensiunea arteriala datorita substantelor antioxidante pe care acesta le contine. Folosit in salate, in infuzii sau ca si condiment, busuiocul poate reduce riscul de infarct.


VIERMII INTESTINALI, ELIMINATI CU BUSUIOC
Busuiocul are proprietati antibacteriene si diuretice si ajuta la eliminarea viermilor intestinali, actionand ca un antibiotic fara sa afecteze flora bacteriana in vreun fel. De asemenea, busuicul actioneaza ca tonic asupra stomacului si intareste sistemul imunitar.


CISTITA SE TRATEAZA CU BUSUIOC


Datorita proprietatile sale antiinflamatoare, diuretice, antivirale si antibiotice, o cura cu busuioc poate vindeca cistita. Cura se tine 7-14 zile, timp in care, zilnic, se beau 3 cani de ceai de infuzie in care se adauga cate 3 picaturi de ulei volatil de busuioc.


BUSUIOCUL REDUCE DURERILE REUMATICE


Cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au facut un studiu in urma catora tinctura de busuioc a redus inflamatiile reumatice cu 73 % in cazurilor bolnavilor suferinzi. Se recomanda folosirea cataplasmelor cu tinctura sau cu infuzie de busuioc in locurile dureroase, de cateva ori pe zi. De asemenea, tinctura de busuioc se poate administra si intern, diluata in apa (1 lingurita la 100 ml).


AFECTIUNILE RESPIRATORII SE TRATEAZA CU BUSUIOC


Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, revigorante si energizante, busuiocul poate trata afectiunile respiratorii. Consumul de ceai sau de pulbere de busuioc este foarte eficient in cazurile de bronsita, astm si artrita.


mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:
Goji – fructul miraculos din Tibet


Sanatate din natura: 11 Beneficii sanatoase ale steviei romanesti


Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie


Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru


15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului


100 de alimente miraculoase pentru organism


3 ALIMENTE CARE ALINA DURERILE DE ARTRITA


Mancand ce trebuie, tii sub control afectiunile articulatiilor si astfel alini simptomele neplacute.


GHIMBIR
De ce?
Contine compusi care actioneaza similar cu medicamentele antiinflamatoare. Daca iei anticoagulante, e indicat sa intrebi medicul daca ai voie sa consumi acest aliment, pentru ca ghimbirul are aceeasi proprietate. Cum il consumi: de preferat, in fiecare zi. Pune cateva felii de ghimbir intr-o cana cu apa clocotita si prepara un ceai aromat, bun si pentru zile reci. Rade-l peste carnea la gratar sau adauga-l in sosuri ori supe-creme.


ARDEI ROSU
De ce?
Contine o cantitate importanta de carotenoide care lupta cu inflamatiile, precum si o doza mare de vitamina C, mai mult decat dublul dozei zilnice recomandate. Cei care au carenta de vitamina C prezinta un risc mai mare de a dezvolta o boala inflamatoare. Cum il consumi: ar fi bine daca ai manca in jur de trei ardei rosii (cruzi) pe saptamana. Nu-i mult, nu?


DOVLEAC
De ce?
Betacarotenul si betacriptoxantina sunt doi antioxidanti foarte puternici din dovleac care previn inflamatiile. Cum il consumi: copt sau adaugat (sub forma de piure) intr-un iaurt – un desert delicios, slab caloric si foarte sanatos. Pune o lingura de piure in sosuri ori consuma o supa aromata de dovleac. Ai grija, ca e purgativ!


Sursa: http://anatolbasarab.ro/sucuri-vindecatoare-si-multe-alte-din-gradina-pentru-sanatatea-ta/


Paraziti

Mai multe tipuri de protozoare pot cauza gastroenterita – cel mai adesea Giardia lamblia – dar sunt implicate si alte specii, cum sunt Entamoeba histolytica si Cryptosporidium. Ca grup, acesti agenti…
Continuare >

Iarna pe ulita

George CosbucIarna pe ulita A-nceput de ieri sa cadaCate-un fulg, acum a stat,Norii s-au mai razbunatSpre apus, dar stau gramadaPeste sat. Nu e soare, dar e bine,si pe rau e numai fum.Vantu-i…
Continuare >

Radioterapie – Metoda…

Avantaje pentru pacienti Radioterapie personalizata, sigura, eficace si de inalta calitate; Radioterapie inalt conformationala, adaptata formei tumorale; Iradierea tesuturilor normale este mult redusa,…
Continuare >