otetConsiderat unul dintre cele mai vechi condimente, otetul nu lipseste din “arsenalul” nici unei gospodine. in afara de a conserva legumele si de a da gust bun salatelor, lichidul are si puteri vindecatoare in boli reumatice sau de piele. Se obtine din vin slab alcoolizat, caruia i se adauga culturi bacteriologice. Procesul lent are loc in butoaie din lemn, iar produsul final contine numerosi compusi aromatici. Este cel mai folosit in bucataria traditionala, dar romancele il utilizeaza de sute de ani, atat pentru a da stralucire parului, cat si pentru a opri caderea lui.


Dupa spalare, se clateste podoaba capilara cu apa in care s-a diluat si putin otet, apoi se limpezeste bine cu apa calduta pentru a indeparta mirosul. Pe de alta parte, otetul e bun si in tratarea sidezinfectarea ranilor. Pentru arsurile de gradul I si II (dar in nici un caz III si IV), se foloseste otet dizolvat in apa, pentru a ameliora durerea si pentru a de-zinfecta rana. Arsura cauzata de soare se acopera cu un servetel inmuiat in otet diluat. Contra guturaiului, se freaca putin lateralele nasului cu degetele inmuiate in otet.


Otetul de mere, remediu pentru viermii intestinali Amigdalita poate fi ameliorata cu otet de mere: la fiecare ora, se clateste gura cu o lingurita de produs diluat intr-un pahar cu apa. Pentru problemele unghiilor, se pun comprese de sase ori pe zi si se bea un pahar de apa fiarta cu doua lingurite de otet si doua lingurite de miere, de trei ori pe zi, timp de o saptamana.


Solutia din mere poate fi aplicata si pe muscaturile de tantari sau local, pentru calmarea hemoroizilor.
Pentru viermii intestinali, medicina traditionala recomanda otet de mere fiert cu sare si urzica proaspata, maruntita, preparat care apoi se consuma caldut.
O alta problema de sanatate ce poate fi tratata cu otet de mere o reprezinta micozele de la picioare.


Pentru colecistita si alte afectiuni ale bilei, se iau doua lingurite de otet de mere cu 10 minute inainte de fiecare masa.


Mama

Nicolae LabisMama N-am mai trecut de mult prin sat si-mi spuneUn om ce de pe-acasa a venitCum c-a-nflorit la noi malinulSi c-ai albit, mamuca, ai albit. Alt om mi-a spus c-ai stat la pat bolnava.Eu…
Continuare >
mihaela bilic mituri despre alimente

Mihaela Bilic - Mituri…

Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de…
Continuare >

Trecut-au anii...

Mihai EminescuTrecut-au anii... Trecut-au anii ca nori lungi pe sesurisi niciodata n-or sa vie iara,Caci nu ma-ncanta azi cum ma miscaraPovesti si doine, ghicitori, eresuri, Ce fruntea-mi de copil…
Continuare >