In tarile dezvoltate, bacteria Campylobacter jejuni este principala cauza a gastroenteritei, jumatate dintre cazuri fiind asociate cu expunerea la carne si produse de pasare. in cazul copiilor, bacteriile sunt responsabile de 15% din cazurile de gastroenterita, speciile cel mai frecvente fiind Escherichia coli, Salmonella,Shigella si Campylobacter. Daca alimentele sunt contaminate si pastrate la temperatura camerei mai multe ore, bacteriile se multiplica, iar riscul de infectie in cazul persoanelor care consuma alimentele respective creste. Alimentele asociate in mod obisnuit cu infectia includ carnea cruda sau insuficient preparata termic, carnea de pui, fructele de mare si ouale; germenii cruzi; laptele nepasteurizat si branzeturile moi; sucurile proaspete de fructe si legume. in tarile in curs de dezvoltare, in special in zona Africii Subsahariene si Asia, holera este o cauza frecventa a gastroenteritei. Aceasta infectie se transmite de obicei prin consumul de apa sau alimente contaminate.

Bacteria toxigena Clostridium difficile este o cauza majora a diareei indeosebi in randul batranilor. Nou-nascutii pot fi purtatori ai bacteriei, fara a dezvolta simptome. Bacteria este o cauza frecventa a diareei in cazul persoanelor spitalizate si este asociata adesea cu consumul de antibiotice. Diareea provocata de infectia cu Staphylococcus aureus poate aparea, de asemenea, in cazul persoanelor carora li s-au administrat antibiotice. "Diareea calatorului" este un tip de gastroenterita bacteriana. Medicamentele pentru reducerea secretiei de acid gastric par sa creasca riscul de infectie in urma expunerii la o serie de organisme, inclusiv speciile Clostridium difficile, Salmonella si Campylobacter. Riscul este mai mare in cazul administrarii de inhibitori de pompa protonica decat de antihistaminice H2

Criticilor mei

Mihai EminescuCriticilor mei Multe flori sunt, dar putineRod in lume o sa poarte,Toate bat la poarta vietii,Dar se scutur multe moarte. E usor a scrie versuriCand nimic nu ai a spune,insirand cuvinte…
Continuare >
anghinarea

Anghinarea

Pentru terapii se recolteaza in primul rand florile, dar și limbul frunzelor. Preparatul principal care se obtine din anghinare este infuzia. Eficienta in tratamente este și tinctura de…
Continuare >
angelica

Angelica

Folositoare in aplicatii medicinale este planta in intregul ei, dar radacina și semintele au cea mai mare valoare medicinala.Din aceste parti se prepara infuzie, tinctura, praf de radacina, vin…
Continuare >