vergeturiFrecvente la nivelul abdomeului, soldurilor, sanilor, pe partea superioara a coapselor si interiorul bratelor, vergeturile „ataca” in principal zonele sensibile variatiilor in greutate.


Vergeturi
Desi nu reprezinta o problema medicala, vergeturile creeaza un aspect inestetic destul de neplacut pentru majoritatea femeilor. In locul in care pielea se rupe, tesutul se cicatrizeaza, iar vergeturile apar ca un semn serpuitor si rosiatic. Treptat, culoarea vergeturilor se schimba, devenind albe, ca urmare a lipsei circulatiei sangelui si oxigenului in acel loc.


De ce apar vergeturile?
Despre aceste afectiuni ale pielii am discutat cu Dr. Rodica Crutescu, chirurg estetician la Delta Hospital. La intrebarea „De ce apar vergeturile?“, aceasta ne-a raspuns: „Una din cauze tine de constitutia pielii, cu alte cuvinte persoanele cu o o piele mai putin elastica sunt mai predispuse aparitiei vergeturilor. O alta cauza o reprezinta oscilatiile bruste de greutate atunci cand fibrele elastice se rup din cauza presiunii la care sunt supuse. De asemenea, vergeturile apar frecvent dupa nastere, deoarece pielea este intinsa la maximum in timpul sarcinii, iar ulterior se relaxeaza brusc. Un alt factor il reprezinta schimbarile hormonale care declanseaza rotunjiri ale sodurilor, sanilor si coapselor.”


Cum putem preveni vergeturile?
Conform specialistului in chirurgie estetica, dr. Rodica Crutescu, strategia cea mai buna in cazul vergeturilor este prevenirea aparitiei acestora. Folosirea intensa a unor creme si geluri pe baza de alge si substante naturale precum drojdia, aminoacizii, proteinele din grau si din matase poate fi o solutie eficienta. Rolul acestora este de a activa producerea de fibre elastice si de a conservarea tonicitatea epidermei. Totodata, aceastea favorizeaza autorepararea pielii. Acidul hialuronic, amestecurile de aminoacizi, uleiurile vegetale de jojoba, germenii de grau sunt o alta categorie de substante benefice tratamentului impotriva vergeturilor.


Specialistul recomanda un regim alimentar sanatos ce contribuie substantial la cresterea elasticitatii pielii. Este indicat sa consumam alimente bogate in proteine precum carne, oua, peste si lactate. Fructele si legume au la randul lor un rol important, deoarece contin antioxidanti, iar cele ce contin vitamina C stimuleaza productia de fibre elastice.
Dar, odata aparute, doar o interventie a unui chirurg plastician poate elimina in totalitate vergeturile. Injectia cu colagen si tratamentul cu dioxid de carbon prin laser sunt principalele metode recomandate, in cazul in care consideram ca este cazul sa apelam la un medic estetician.


„Injectia cu colagen si tratamentul cu dioxid de carbon prin laser sunt o serie de metode recomandate, in cazul in care ne intrebam ce putem face pentru a scapa de vergeturi. Prin terapia cu laser se realizeaza stimularea productiei de colagen si a fibroblastilor, care reincep sa se divida. Alte tipuri de laser obtin diminuarea vergeturilor prin ablatia stratului superficial de piele. Dupa tratamentul cu laser este necesara o perioada de cateva zile pentru recuperare, pana dispar roseata si inflamarea tesutului.” adauga dr. Rodica Crutescu.


Prin urmare, solutia impotriva vergeturilor este prevenirea!


Sursa:http://www.avantaje.ro/Frumusete-moda/Frumusete/S-O-S-Vergeturi-1736175


De cate ori, iubito...

Mihai EminescuDe cate ori, iubito... De cate ori, iubito, de noi mi-aduc aminte,Oceanul cel de gheata mi-apare inainte:Pe bolta alburie o stea nu se arata,Departe doara luna cea galbena - o pata;Iar…
Continuare >
batranisul

Batranis

Pentru uz medicinal se recolteaza planta intreaga, o importanta deosebita avand florile. Din buruiana numita batraniș se prepara infuzie și extract fluid, dar se administreaza și sub forma de suc…
Continuare >
greutatea rugaciunii

Greutatea rugaciunii

O femeie imbracata saracacios, cu o privire de om invins,a intrat intr-o zi intr-o bacanie. S-a apropiat de stapanul magazinului intr-un mod foarte umil l-a intrebat daca nu ar putea sa-i dea si ei…
Continuare >