Batranis

Pentru uz medicinal se recolteaza planta intreaga, o importanta deosebita avand florile. Din buruiana numita batraniș se prepara infuzie și extract…

Continuare: Batranis

Armurariul

Pentru nevoi medicinale se culeg semintele. Se mai folosesc și frunzele. Din frunze se prepara o tinctura, iar din seminte se fac fainuri, tincturi,…

Continuare: Armurariul

Asmatuiul

Pentru uz medicinal se recolteaza, de obicei, frunzele și lastarii, dar este utila chiar și planta in intregul ei. Din asmatui se prepara diferite…

Continuare: Asmatuiul

Arahidele

Substante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%),…

Continuare: Arahidele

Amareala

in cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile,…

Continuare: Amareala

Aloea

Importanta pentru practica medicinala au frunzele, din care se extrage sucul de aloe. Acest suc se gasește și in alte parti ale plantei, dar in…

Continuare: Aloea

Ananasul

Substante active importante:
fructele de ananas contin bromelina, acid cinamic,pectine, polizaharide, vitamina C. Din punct de vedere medicinal,…

Continuare: Ananasul

Anasonul

Preparatul principal pentru terapii medicinale este infuzia.


Substante active importante:
ulei volatil, substante grase. Prin prelucrare, din semintele…

Continuare: Anasonul

Albastrele

Substante active importante:
centaurina, pelargonina, cianina, tanin.


intrebuintari:


Albastrelele se folosesc, in principal, in tratamente privind…

Continuare: Albastrele

Arinul negru

Pentru uz medicinal se recolteaza frunzele verzi și scoarta, din care se prepara pulbere, decoct și cataplasme.
Substanta activa importanta:
taninul.…

Continuare: Arinul negru

Bobul

Substante active importante:
Saruri minerale (pe baza de calciu, fier,natriu,magneziu potasiu), protide, glucide, vitamine. in bob se gasesc proteine…

Continuare: Bobul

Ardeiul iute

Pe langa valoarea sa alimentara indiscutabila, fructul ardeiului iute are și o valoare medicinala semnificativa. Pentru uz medicinal, din fructul de…

Continuare: Ardeiul iute

Apa si aspirina

De retinut :


Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
- Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la…

Continuare: Apa si aspirina

Varza murata

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.…


Continuare: Varza murata

Page 2 of 3

Deshidratarea

A stabili daca pacientul are sau nu deshidratare este o parte importanta a evaluarii medicale, iar deshidratarea este impartita in usoara (3–5%), moderata (6–9%) si severa (≥10%). La copii, cele mai…
Continuare >

Clasificarea bolilor

Viziunea asupra clasificarii bolilor nu este unitara, diferitele puncte de vedere care stau la baza incercarilor de sistematizare reflectand fie dorinta de a raspunde unor necesitati de ordin…
Continuare >

Medicina

Medicina (lat.: ars medicina = arta de a vindeca) este o ramura a stiintelor biologice care are ca scop pe de o parte studiul corpului omenesc si al functionarii lui, pe de alta parte - pe baza…
Continuare >