exercitii cervicalePentru recuperarea mobilitatii si intarirea coloanei vertebrale, kinetoterapeutul Aurelia Popa iti recomanda o serie de exercitii, care iti lucreaza muschii, articulatiile si ligamentele.
Recomandabil ar fi sa faci aceste exercitii o data sau de doua ori pe zi, fiecare sedinta cu o durata de 20 de minute, timp de 10 zile.
La primele trei exercitii se lucreaza musculatura gatului. Majoritatea exercitiilor se efectueaza pe scaun. Acestea se pot efectua si din picioare, dar este indicat sa le faci asezat, pentru ca in momentul in care lucrezi coloana stand, aceasta se arcuieste foarte usor in zona lombara.


1. Stand pe scaun, cu picioarele usor departate, spatele drept, inclina capul in fata si in spate. Se efectueaza cinci exercitii, se face o mica pauza, si alte cinci exercitii. Se sta cu picioarele departate pentru a avea mai multa stabilitate.
2. Aceeasi pozitie, inclina capul inspre dreapta si stanga, alternativ. Efectueaza cinci exercitii - pauza - inca alte cinci exercitii.
3. In aceeasi pozitie, pe scaun, efectueaza rasuciri de cap dreapta - stanga. Dupa zece exercitii fa o mica pauza si apoi alte zece exercitii.
4. Mentinand pozitia pe scaun, ridica umerii si trage-i in spate. Prin aceasta miscare se activeaza musculatura cervicala si spatele. Numarul exercitiilor ramane acelasi: zece, pauza,inca zece.
5. Aceeasi pozitie. Se face o extensie de brate, avand coatele indoite la nivelul umerilor,palmele in fata, indreptate in jos. Dupa aceea, intinde bratele, avand palmele privind in sus, se face extensie. Numarul recomandat este de zece exercitii, pauza, alte zece exercitii.
6. Aceeasi pozitie. Se face extensie de brate pe diagonala. Acelasi numar: zece, pauza, zece.
7. Stai pe scaun in aceeasi pozitie cu mainile impreunate la nivelul cefei. Trage coatele in spate si mentine pozitia sase secunde, dupa care relaxezi.
8. Aceeasi pozitie pe scaun, apuci cu mainile un baston de capete (daca nu ai un baston, poti folosi si un prosop) si faci extensii. Se ridica bastonul, se trage in spate de 2 ori si se revine in pozitia initiala.
9. Aceeasi pozitie, tine bastonul de capete deasupra capului, indoaie coatele, aducandbastonul la ceafa. Exercitiu la spalier Cu spatele la spalier, tine bara cu mainile la nivelul bazinului. Se face un pas in fata cu piciorul stang, omoplatii se apropie si se revine in pozitia initiala. Aceeasi miscare si cu piciorul drept. Fa zece exercitii, dupa care o mica pauza si inca alte zece exercitii.


Exercitiu din patru labe


In pozitia mai sus amintita, se duce fundul pe calcaie, mainile ramand fixe si capul privind in fata. La acest exercitiu se lucreaza toata coloana si, in special, zona cervicala daca tii capul drept.
Kinetoterapeutul atrage atentia ca este importanta, pentru diminuarea durerilor de ceafa,pozitionarea corecta.
De asemenea, Aurelia Popa spune ca este indicat sa se doarma cu un rulou la cap


Vasta cultura chineza prezenta sub forma Qigong-ului (practici energetice), propune un mod de viata sanatos, spiritual si moral. Qi gongul aduce astfel si un set de exercitii terapeutice pentru rezolvarea unor boli, care pot fi practicate in fiecare zi. Si cum practica aduce cu sine experienta, asa si exercitiile de qi gong isi arata valoarea facute zilnic. Aceste minime exercitii este bine sa le faceti in special dimineata dupa ce va sculati, la marginea patului si
apoi sa le practicati si in timpul zilei de cite ori simtiti nevoia si atit cit timpul va permite.
Invatati-va sa va ingaduiti timp pentru fiecare picatura de sanatate pentru ca viata sa va fie mai usoara. Iata patru exercitii de Qi Gong, simple, profilactice si de tratament, la indemina oricui, pentru spondiloza cervicala:


1. Se apleaca capul lateral, stinga - dreapta, tragind cit mai mult, dar usor, astfel incit urechea sa se apropie cit mai mult de umar.
2. Se roteste capul de 8 ori stinga, apoi de 8 ori dreapta si pentru echilibrare de 8 ori fata -spate.
3. Aplecind capul mult in fata, apoi cu ajutorul miinilor impreunate pe partea dorsala a capului se aplica de 9 ori o forta medie de tractiune, simtind o intindere a coloanei pe toata lungimea ei. Daca apar mici pocnituri inseamna ca in locul respectiv s-a produs o deblocare a
energiei stagnante si cest lucru este foarte bun.
4. Pe inspiratie intindem capul in fata, pe un semicerc vizualizat mental. Cind am ajuns la limita maxima de intindere, inghitim saliva si apoi pe expiratie retragem capul in pozitia initiala. Se repeta de 9 ori miscarea.


 Exercitiul se numeste "Cocorul nemuritor intinde gitul sa bea apa de izvor".


1. Stand cu mainile pe solduri se efectueaza rotari ale umerilor executatein ambele sensuri, de cate 10-15 ori in fiecare sens.
2. Aceeasi pozitie: ducerea bratelor prin lateral sus si lasarea capuluipe spate: revenire in pozitia initiala. Se executa de 15 ori.
3. Stand departat cu mainile pe ceafa: ducerea lenta a capului pe spatecu barbia inainte si revenire. Se repeta de 10-15 ori.
4. Stand departat: ridicarea si coborarea umerilor in ritm lent, de10-15 ori.
5. Sezand pe scaun cu spatele rezemat de spatar si mainile pe solduri:flexia capului executata lent cu inspiratie-expiratie. Se excuta de10-12 ori cu maximum    de amplitudine.
6. Aceeasi pozitie: indoirea trunchiului si a gatului spre stanga siinspiratie; revenire in pozitia initiala cu expiratie si apoi spredreapta. Se executa de    10-12 ori.
7. Aceeasi pozitie: rasucirea capului si a gatului spre stanga, reveniresi se repeta spre dreapta.Se excuta de 10-12 ori.
8. Aceeasi pozitie: rotatia ampla si lenta a capului si a gatului sprestanga si dreapta. Se excuta de 5-6 ori fiecare.
9. Culcat pe spate cu bratele pe langa corp: ducerea bratelor prin inaitepeste cap, cu inclestarea degetelor si intinderea coloanei vertebrale(elongatie);       revenire in pozitia initiala.Exercitiul se repeta de 10-15ori.
10.Aceeasi pozitie: rasucirea trunchiului spre stanga ajungand in culcatcu fata in jos; revenire si se executa spre dreapta. Se repeta de catecinci ori in       fiecare parte.
11.Culcat cu fata in jos, cu mainile inclestate in spate: extensiacapului si a gatului, departand barbia de corp si ducerea bratelorsus-inapoi cu inspiratie     profunda; revenire cu expiratie. Se excuta lentde 10-15 ori.
12.Aceeasi pozitie: rasucirea corpului si a gatului spre stanga si apoispre dreapta. Se executa alternativ de 10-12 ori.
13.Culcat cu fata in jos, mainile in dreptul umerilor: extensia capuluisi a gatului, odata cu intinderea bratelor si revenire in pozitiainitiala. Se repeta      de 7-8 ori.
14.Aceeasi pozitie: rasucirea capului si a gatului spre stanga, cuinspiratie si mentinerea pozitiei 5 secunde; revenire cu expiratie sise repeta spre     dreapta. Se executa de cate 5-6 ori in fiecare parte.
15.Aceeasi pozitie: rotari ale capului si gatului in ambele sensuri,timp de un minut.
16.Sezand pe scaun cu spatele rezemat de spatar: flexia capului cuducerea genunchiului stang la piept si apropierea de cap; revenirea sise executa la fel cu   dreptul. Se repeta de 5-6 ori cu fiecare genunchi.


arahide

Arahidele

Substante active importante:grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F,…
Continuare >

Anestezice locale

Anestezice locale sunt substante frecvent sunt sub forma injectabila. adiministrate asigura o ridicare a pragului de sensibilitate locala a corpului. Istoric Pentru prima oara in istorie a fost…
Continuare >
razuiesti si castigi

Razuiesti si castigi

Daca vrei sa faci bani pe net, cea mai curata metoda si sigura dar si probata este sa joci jocurile de pe http://www.game2win.eu. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe http://www.game2win.eu - iti…
Continuare >