bobulSubstante active importante:
Saruri minerale (pe baza de calciu, fier,natriu,magneziu potasiu), protide, glucide, vitamine. in bob se gasesc proteine (in proportie de 25%), hidrati de carbon (50% – din care zaharul 10%, celuloza 7,5%), substante grase (1,5%), vitaminele A, B. C.
intrebuintari:


Bobul este un aliment foarte hranitor. Mii de ani a fost un element deosebit de important in hrana oamenilor. Putem da aici exemplul lui Pitagora, care iși indemna elevii sa consume, cu toata increderea, cat mai mult bob.
Ca efecte medicinale ale bobului putem mentiona: diuretic, sedativ, tonic. Se folosește cu precadere in afectiuni precum colici renale, cistite, cat și in bolile de prostata. in mod surprinzator, bobul este recomandat și in afectiuni reumatismale.


ardei 3

Beneficiile pentru…

Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la…
Continuare >

Cina

Tudor ArgheziCina in frig si noroiTrec hotii-n convoi, cate doi,Cu lanturi taras de picioare,Muncindu-se parca-n mocirli de sudoare.Fiertura e gata.E seara. E ploaie.O lingura grea, cat lopata,Da…
Continuare >
apa murdara

Ce se intampla cand apa…

Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect.…
Continuare >