bobulSubstante active importante:
Saruri minerale (pe baza de calciu, fier,natriu,magneziu potasiu), protide, glucide, vitamine. in bob se gasesc proteine (in proportie de 25%), hidrati de carbon (50% – din care zaharul 10%, celuloza 7,5%), substante grase (1,5%), vitaminele A, B. C.
intrebuintari:


Bobul este un aliment foarte hranitor. Mii de ani a fost un element deosebit de important in hrana oamenilor. Putem da aici exemplul lui Pitagora, care iși indemna elevii sa consume, cu toata increderea, cat mai mult bob.
Ca efecte medicinale ale bobului putem mentiona: diuretic, sedativ, tonic. Se folosește cu precadere in afectiuni precum colici renale, cistite, cat și in bolile de prostata. in mod surprinzator, bobul este recomandat și in afectiuni reumatismale.


100 de alimente fara calorii

100 de alimente fara…

1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile…
Continuare >
mituri alimentare

sapte mituri alimentare…

Am fost invatati ca apa cu bule nu este sanatoasa si cartofii ingrasa. Specialistii in nutritie contrazic aceste mituri, potrivitFilename not specified.femeia.ro. Cartofii ingrasa - FALS. Cartofii nu…
Continuare >

Teste alergologice

Testele alergologice au ca scop depistarea alergenului implicat in declansarea unei reactii alergice. Se folosesc in mod uzual trei tipuri de teste: cutanate, serologice si hematologice, ultimele…
Continuare >