bobulSubstante active importante:
Saruri minerale (pe baza de calciu, fier,natriu,magneziu potasiu), protide, glucide, vitamine. in bob se gasesc proteine (in proportie de 25%), hidrati de carbon (50% – din care zaharul 10%, celuloza 7,5%), substante grase (1,5%), vitaminele A, B. C.
intrebuintari:


Bobul este un aliment foarte hranitor. Mii de ani a fost un element deosebit de important in hrana oamenilor. Putem da aici exemplul lui Pitagora, care iși indemna elevii sa consume, cu toata increderea, cat mai mult bob.
Ca efecte medicinale ale bobului putem mentiona: diuretic, sedativ, tonic. Se folosește cu precadere in afectiuni precum colici renale, cistite, cat și in bolile de prostata. in mod surprinzator, bobul este recomandat și in afectiuni reumatismale.


Factorul genetic

Implicarea genetica in bolile inflamatorii sistemice la copil, asa cum este si cazul artritei idiopatice juvenile, a fost demonstrata prin evidentierea diferitelor gene si rolul pe care il au acestea…
Continuare >
vergeturi

Vergeturi

Frecvente la nivelul abdomeului, soldurilor, sanilor, pe partea superioara a coapselor si interiorul bratelor, vergeturile „ataca” in principal zonele sensibile variatiilor in greutate. VergeturiDesi…
Continuare >

Iarna pe ulita

George CosbucIarna pe ulita A-nceput de ieri sa cadaCate-un fulg, acum a stat,Norii s-au mai razbunatSpre apus, dar stau gramadaPeste sat. Nu e soare, dar e bine,si pe rau e numai fum.Vantu-i…
Continuare >