arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


Paraziti

Mai multe tipuri de protozoare pot cauza gastroenterita – cel mai adesea Giardia lamblia – dar sunt implicate si alte specii, cum sunt Entamoeba histolytica si Cryptosporidium. Ca grup, acesti agenti…
Continuare >

Spital de psihiatrie

Spitalele de psihiatrie, de asemenea, cunoscute sub numele de spitale de boli mentale, sunt spitale specializate in tratamentul tulburarilor mentale grave. Unele spitale sunt specializate numai in…
Continuare >
vergeturi

Vergeturi

Frecvente la nivelul abdomeului, soldurilor, sanilor, pe partea superioara a coapselor si interiorul bratelor, vergeturile „ataca” in principal zonele sensibile variatiilor in greutate. VergeturiDesi…
Continuare >