arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


Criticilor mei

Mihai EminescuCriticilor mei Multe flori sunt, dar putineRod in lume o sa poarte,Toate bat la poarta vietii,Dar se scutur multe moarte. E usor a scrie versuriCand nimic nu ai a spune,insirand cuvinte…
Continuare >

Istoric

Istoria psihiatriei poate fi impartita in trei mari perioade: A. Perioada cuprinsa intre antichitate pana in preajma epocii moderne (sfarsitul secolului al 18-lea). B. Perioada iluminismului…
Continuare >

Diagnostic diferential

Alte cauze posibile ale unor simptome care le mimeaza pe cele din gastroenterita si care trebuie excluse pentru a pune acest diagnostic sunt apendicita, obstructia intestinala, bolile inflamatorii…
Continuare >