arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


memorie

Vreau sa stiu si sa tin…

Se intampla deseori sa nu ne putem aduce aminte lucruri dintre cele mai elementare, sa uitam cuvinte simple, iar cateodata ne dam seama cu groaza ca din memorie au disparut complet perioade intregi…
Continuare >
tulburarile de personalitate

Tulburarile de…

Tulburarile de personalitate definite formal drept tulburari de caracter sunt o clasa de tipuri de personalitate si comportamente definite ca modele de durata a experientelor personale si…
Continuare >

Medicina in perioada…

La vechii greci, la inceput, zeul artei medicale era Apollo. Mai tarziu zeul medicilor a devenit Esculap. incepand din secolul al VI-lea a.Ch. - sub influenta scolilor filozofice materialiste ca cea…
Continuare >