arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


Noul Testament

Daca Vechiul Testament este mai putin explicit in ceea ce privește contactul sexual anal heterosexual, condamnand in mod explicit doar homosexualitatea, bestialitatea și masturbatia, Sf. Apostol…
Continuare >

Stil de viata

O rezerva usor accesibila de apa necontaminata si bunele practici de eliminare a excrementelor sunt importante pentru a reduce ratele infectiilor si a gastroenteritelor cu consecinte clinice. Masuri…
Continuare >

Cand amintirile...

Mihai EminescuCand amintirile... Cand amintirile-n trecutincearca sa ma cheme,Pe drumul lung si cunoscutMai trec din vreme-n vreme. Deasupra casei tale iessi azi aceleasi stele,Ce-au luminat atat de…
Continuare >