arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


Dezvoltare (ontogeneza…

in stadiile incipiente ale genezei fetale, vaginul nu prezinta deschidere. Himenul se dezvolta dintr-un strat subtire de tesut, care separa vaginul de sinus urogenitalis și se formeaza din celule ale…
Continuare >
bozul

Bozul

Pentru nevoi medicinale se recolteaza frunzele, florile, coaja radacinilor, fructele.Din flori se prepara infuzie, iar din fructe și coaja se poate obtine un decoct.Substante active…
Continuare >

Istorie

Cuvantul "gastroenterita" a fost mentionat pentru prima data in 1825. inainte de aceasta perioada aceasta a fost cunoscuta ca febra tifoida sau "holera morbus", printre altele, sau sub denumirea mai…
Continuare >