angelicaFolositoare in aplicatii medicinale este planta in intregul ei, dar radacina și semintele au cea mai mare valoare medicinala.
Din aceste parti se prepara infuzie, tinctura, praf de radacina, vin tonic,crema.


Substante active importante:
terpene, rașini.


intrebuintari:


Doua domenii sunt de mare importanta in ceea ce privește utilizarea medicinala a acestei plante: apara de boli contagioase și este un antidot stravechi impotriva otravirilor cu beladona (matraguna), cucuta, brandușa de toamna. Preparatul de angelica este un bun tonic digestiv, fiind cunoscut, de asemenea, ca antispasmodic,carminativ, sudorific, diuretic, expectorant.
Afectiuni in care se pot utiliza preparatele de angelica: tuberculoza, afectiuni respiratorii, tulburari menstruale, rahitism, lipsa de pofta de mancare, reumatism. Cu preparate de angelica se combat starea de sfarșeala, starea de oboseala generala, lipsa de pofta de viata, slabiciunea fizica și chiar scorbutul.


Candva, angelica era socotita planta-minune, radacina ei fiind numita Radacina Sfantului Spirit. Exista fel de fel de legende și chiar adevaruri despre aceasta planta care, se spunea candva, ii reintoarce pe om din drumul sau spre moarte și-l readuce pe calea cea luminoasa a vietii.


Angelica (Angelica archangelica) este o planta ocrotita de lege.


apa

Cele mai bune momente…

Pentru ca nu putem trai fara apa, pentru ca trebuie sa ne asiguram cei doi litri zilnici, o consumam cu sfintenie. Dar trebuie sa facem asta cu cap. Asadar, care sunt cele mai bune moment ale zilei…
Continuare >
100 alimente sanatoase

100 de alimente…

Pentru inima 1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza3. ridichea…
Continuare >

Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicala care are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sange. Etimologie: gr. kardia: „inima”, logos: „stiinta”. Cardiologia cuprinde diagnosticul si…
Continuare >