amarealain cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. in practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou și sub forma de extract.


Substante active importante:

poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.


intrebuintari:
Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare,provocand o secretie bronșica masiva care e, totodata, fluidifianta și expectoranta.


in cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie și contribuie la buna desfașurare a menstruatiei.
Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronșita. in tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, și un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.


Definitie

Conform Ligii Internationale a Asociatiilor de Reumatologie (ILAR), artrita idiopatica juvenila (AIJ) reprezinta „artrita de etiologie necunoscuta care se manifesta inaintea varstei de 16 ani si…
Continuare >
urda

Urda nu trebuie sa…

URDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga…
Continuare >

Reteaua Info-Sanatate

Info-Sănătate este o platformă națională de informare video, destinată educației pentru sănătate și promovării unui stil de viață conștient și armonios. Platforma educațională este formată din peste…
Continuare >