amarealain cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. in practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou și sub forma de extract.


Substante active importante:

poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.


intrebuintari:
Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare,provocand o secretie bronșica masiva care e, totodata, fluidifianta și expectoranta.


in cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie și contribuie la buna desfașurare a menstruatiei.
Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronșita. in tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, și un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.


Psihoterapia

Progresele substantiale inregistrate in stiintele comportamentului au dat nastere la diverse forme de psihoterapie, care s-au demonstrat eficace, in studii controlate, in reducerea sau eliminarea…
Continuare >
beti apa pe stomacul gol

Beti apa pe stomacul gol

Tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator,…
Continuare >
alunul

Alunul

Valoare terapeutica au nu numai alunele, ci și frunzele și, mai nou, coaja sau ramurile arbuștilor tineri. Importanti in terapie sunt și matișorii de alun. Din partile cu valoare medicinala ale…
Continuare >