amarealain cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. in practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou și sub forma de extract.


Substante active importante:

poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.


intrebuintari:
Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare,provocand o secretie bronșica masiva care e, totodata, fluidifianta și expectoranta.


in cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie și contribuie la buna desfașurare a menstruatiei.
Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronșita. in tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, și un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.


Vechiul Testament

Pornind de la premisa ca sexul anal nu poate avea ca finalitate reproducerea, Vechiul Testament condamna categoric orice alta forma de activitate sexuala, cu exceptia contactului sexual normal dintre…
Continuare >
avocado

Meniul tenului sanatos

Unii medici dermatologi obisnuiesc sa spuna: "Nu-ti aplica pe piele ceva ce n-ai putea sa si mananci!". Pielea asimileaza si ea, in mod specific, substantele hranitoare care-i sunt administrate. De…
Continuare >