amarealain cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. in practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou și sub forma de extract.


Substante active importante:

poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.


intrebuintari:
Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare,provocand o secretie bronșica masiva care e, totodata, fluidifianta și expectoranta.


in cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie și contribuie la buna desfașurare a menstruatiei.
Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronșita. in tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, și un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.


par

Parul - cum functioneaza…

inainte de a prezenta scurte explicatii privind modul in care functioneaza parul, iata cateva adevaruri despre par, care infirma tot atatea mituri: -parul nu creste mai repede daca il radeti…
Continuare >

Patofiziologie

Gastroenterita este definita drept voma sau diaree ca urmare a infectarii intestinului subtire sau a celui gros. Efectele aparute in intestinul subtire sunt de obicei neinflamatoare, in timp ce cele…
Continuare >

Farmacocinetica

Farmacocinetica este o ramura a farmacologiei generale care urmareste drumul parcurs de medicament in organism plecand de la absorbtie si continuand cu distributia si eliminarea acestuia. Variatia in…
Continuare >