arsuraIntr-un curs de Absolventi de Pompieri, au fost invatati,ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou , batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.


Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era ingrozitoare.
Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana. Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pe piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural. A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese. Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila ,dar pentru surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nicio urma dela acea intamplare, nu mai avea NIMIC !!!
Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.


Rehidratare

Tratamentul primar al gastroenteritei atat la copii cat si la adulti este rehidratarea. Este de preferat terapia de rehidratare orala, desi administrarea intravenoasa poate fi necesara daca e vorba…
Continuare >

Societate si cultura

Gastroenterita este asociata multor nume colocviale, ca de exemplu "razbunarea lui Montezuma", "burta Delhi", "diareea calatorului" printre multe altele jucand un rol important in multe campanii…
Continuare >

Adevarat - Fals

Adevaruri dietetice ADEVARAT SAU FALS DESPRE CARNECarnea fiarta nu ingrasa?ADEVARAT.Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se…
Continuare >