agriseAgrișele au și o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale și vitamine. in practica naturista, și nu numai,se face cura de agrișe, ajungandu-se sa se consume, in curele de dezintoxicare, pana la 1 kg de agrișe pe zi.
Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C și P, calciu, potasiu, sodiu,fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar și acidul malic sau tartric, pectine.


intrebuintari:

Agrișele sunt fructe mult cautat de naturiști. Datorita continutului lor, foarte bogat in vitamine și saruri minerale, sunt recomandate in alimentatia copiilor,fiind socotite „fructul vacantelor de vara” petrecute la munte (agrișele sunt un excelent tonic-aperitiv, dar și un bun digestiv). in practica medicinala curenta, agrișele sunt utilizate datorita calitatilor lor laxative și depurative. Au efecte, de asemenea, și in suferintele reumatice, in guta, in afectiunile cardiace. Totodata, sunt un bun regulator al activitatii digestive și hepatice, precum și un diuretic natural și eficient. Agrișele sunt recomandate, cu incredere, și in curele de slabire.


Terapii complementare

Mai sunt cunoscute si sub denumirea de terapii alternative. Rolul lor este acela de a ameliora durerea si de a ajuta organismul sa faca fata noilor conditii de viata, asa cum este cazul copiilor cu…
Continuare >

Fentanil

Fentanilul este o substanta produsa pe cale sintetica din grupa analgezicelor opioide, folosit ca anestezic, narcotic și la tratamentul durerilor cronice, fiind eliberat doar pe retete speciale…
Continuare >

Examene imagistice in…

Permit identificarea si evaluarea modificarilor care au loc la nivelul articulatiilor. Desi au o valoare redusa in ceea ce priveste diagnosticul de certitudine, pot fi totusi folosite pentru…
Continuare >