agriseAgrișele au și o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale și vitamine. in practica naturista, și nu numai,se face cura de agrișe, ajungandu-se sa se consume, in curele de dezintoxicare, pana la 1 kg de agrișe pe zi.
Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C și P, calciu, potasiu, sodiu,fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar și acidul malic sau tartric, pectine.


intrebuintari:

Agrișele sunt fructe mult cautat de naturiști. Datorita continutului lor, foarte bogat in vitamine și saruri minerale, sunt recomandate in alimentatia copiilor,fiind socotite „fructul vacantelor de vara” petrecute la munte (agrișele sunt un excelent tonic-aperitiv, dar și un bun digestiv). in practica medicinala curenta, agrișele sunt utilizate datorita calitatilor lor laxative și depurative. Au efecte, de asemenea, și in suferintele reumatice, in guta, in afectiunile cardiace. Totodata, sunt un bun regulator al activitatii digestive și hepatice, precum și un diuretic natural și eficient. Agrișele sunt recomandate, cu incredere, și in curele de slabire.


Epidemiologia bolilor…

Fenomenul de aisberg (Iceberg phenomenon) Fenomenul de aisberg (vizibilitatea muntelui de gheata, Iceberg phenomenon) este un fenomen epidemiologic in care, la aparitia unei epidemii, semnele clinice…
Continuare >
stress

Stresul

In present,ritmul vietii isi pune amprenta asupra fiecaruia , cauzand forme diverse de stres care, fara anumite masuri preventive pot degenera in caderi mentale sau fizica. Stresul este o problema…
Continuare >

Semnificatii culturale

Religioase La evrei lipsa bolii simboliza refacerea comuniunii cu Fiinta Suprema, semn al curatirii de pacate, al nevinovatiei si puritatii. in mediul iudaic s-a conturat ideea bolii ca sacrificiu de…
Continuare >