Nuca PDF Imprimare Email

nucaSanatate multa intr-un miez de nuca

In medie, valoarea energetica a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De asemenea,
uleiul de nuca, folosit in tratamente externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par. Nucile sunt
recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza,
metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii. Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa includa in regimul lor alimentar
miezul de nuca. Motivul? Pentru ca ingrasa. Intr-adevar are o valoare calorica mai mare decat a carnii,
dar este mult mai usor digerabil decat aceasta. In plus, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate,
contribuind la scaderea colesterolului.
Aportul energetic al miejilor de nuca este unul considerabil. Nucile reprezinta totodata un furnizor
important de proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C numeroase minerale (fosfor, calciu,
magneziu, potasiu, sulf, fier) si fibre.
Stiati ca nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc ceea ce le fac
benefice in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere sau curele de intarire
ale sistemului imunitar? In unele cazuri insa, pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor
minerale din nuca de catre organism. In aceasta situatie se recomanda combinarea acestui aliment cu
unul ce contine vitamina C. Pentru a asigura o mai buna absorbtie a miezului de nuca, il puteti folosi
zdrobit.
De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, nucile pot fi folosite si ca remedii naturiste impotriva
diabetului. Nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in doze prea mari deoarece va puteti trezi
cu spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci sunt mai mult decat suficiente. Nucile ajuta si la
imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Celor care acuza pierderi de memorie le este
recomandata consumarea zilnica a dozei minine permise de miez de nuca.
Mai mult, oamenii de stiinta au demonstrat ca riscul aparitiei bolilor coronariene scade la jumatate prin
consumarea a patru portii de miez de nuca in timpul unei saptamani. Acest lucru este posibil gratie
acizilor grasi omega 3 continuti de miezul de nuca.
Miezul de nuca are efect laxativ mai ales atunci cand este prajit usor. In medie, valoarea energetica a
100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De asemenea, uleiul de nuca, folosit in tratamente
externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par.
Nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis,
scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii.

Invincibili, cu miez de nuca

In fiecare toamna, medicina naturista recomanda o cura de nuci, fiindca aceste fructe gustoase sunt
extrem de sanatoase. Cura este indicata ca adjuvant în tulburarile de stomac si intestine: ulcere,
dispepsii, iritatii, diaree, constipatie.
Putem manca miez de nuca o luna intreaga, daca nu depasim 100 de grame pe zi. In acest fel, vom evita
si neplacerile cauzate de rontaitul indelung al miejilor, adica afte si inflamatii bucale. Daca ele totusi se
instaleaza, luati o lingurita de miere de albine si plimbati-o prin gura.
Sau se mai poate clati gura cu decoct de salvie. Nucile se mesteca indelung inainte de a fi inghitite. Se

pot consuma si usor prajite, pentru a fi mai usor de digerat.
Nucile pe care nu le mancati, pastrati-le pentru preparate naturiste, utile in tratarea diferitelor afectiuni.
Sau puneti-le la uscat. Imediat vine Craciunul si miezul de nuca va da cozonacilor un gust delicios.
Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa manance prea mult miez de nuca, pe
motiv ca ingrasa. intr-adevar, are o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar grasimile din nuci sunt
nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului.

Inima, prima protejata

Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in sange si,
implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne
deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta
risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia
atacului vascular cerebral, arata un studiu american recent. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam nuci
mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale
ritmului cardiac. Grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta. Studiile
au mai aratat ca persoanele care mananca nuci de cel putin doua ori pe saptamana au un risc de doua
ori mai mic de a suferi o criza cardiaca subita, fata de cei care nu mananca deloc nuci. Nucile reduc de
asemenea si riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%. Se spune ca daca mananci cinci portii de
nuci verzi pe saptamana, vei avea o inima de atlet.

Excelenta pentru stomac

Miezul de nuca prajit combate infectiile urinare, dar in acelasi timp poate fi folosit si pentru a scapa de
tuse. Este un excelent vermifug, eliminand in special tenia. Datorita continutului bogat in cupru, nucile
sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient
contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Ba chiar rezolva si acneea. Nucile contin vitamina B1, care
joaca un rol esential in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a
musculaturii si a sistemului nervos. Consumul de nuci creste pragul de toleranta pentru durere si aduce
o contributie importanta la mentinerea tonusului musculaturii netede, fiind implicat si in procesele de
transmitere neuromusculara. Miezul a patru nuci prajite rezolva constipatia. Acelasi efect se obtine si
daca nucile se tin in apa cateva ore inainte de a fi mancate. Nucile contin tanin, cu efect astringent, de
aceea sunt folositoare si in tratamentul diareei.

Antitumoral

Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor
cu reumatism si artroze, in stari precanceroase si tuberculoza, in special tuberculoza osoasa si, de
asemenea, la bolnavii de sifilis si blenoragie. De asemenea este de un excelent ajutor in tratamentul
scrofulozei, pentru ca favorizeaza drenajul limfei si al pielii. Datorita acizilor grasi omega-3, antioxidantilor
si fitosterolului, nucile sunt arme redutabile in lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micsoreaza si chiar
dispar.
Un nou studiu arata ca un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor diagnosticati cu
diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina. Potrivit expertilor, un aport zilnic de 30 de
grame de nuci reduce riscurile agravarii bolii intr-o proportie mult mai mare decat un regim hipocaloric
si hipolipidic. Barbatii ar trebui sa consume des nuci, deoarece aceste fructe trateaza sterilitatea si
impotenta.

Memoria e stimulata

In Evul Mediu, nuca era recunoscuta pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale. Se credea ca forma
fructului aduce cu forma creierului, de aceea are efect in tratarea mintii. Astazi, cercetarile moderne au
aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit.
Continutul bogat in zinc recomanda miezul de nuca in tratamentul asteniei, intarzierilor de crestere,
tulburarilor sistemului nervos. Pentru cei surmenati si slabiti, un pumn de miez maruntit se amesteca cu o
lingura de miere, dupa care se bea un pahar cu suc proaspat de fructe.
Pentru marirea capacitatii de memorare si pentru perioadele de invatare, mai ales in perioada
examenelor, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere de albine poliflora.
Amestecul se mananca pe indelete mestecand bine fiecare imbucatura. Pasta obtinuta din miejii a opt
nuci verzi macinate si o lingura de miere poliflora este un preparat energizant cu efecte benefice in
combaterea aterosclerozei, colesterolului si stresului. Terapia trebuie urmata trei-patru saptamani si va va
scapa si de dureri de cap si migrene. Ulei anti-enurezis
Uleiul de nuca este indicat in alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului.
Adaugat in salate, combate tenia. Ajuta in caz de enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei).
Se imbiba o felie de paine prajita cu o lingurita de ulei de nuca si se consuma in fiecare seara, timp de
15 zile. Uleiul de nuca se mai foloseste pentru frectionarea corpului la copiii rahitici, anemici, precum si in

dermatoze (are efect emolient).

Si totusi, prudenta!

Nucile nu sunt contraindicate celor suferinzi de hepatita, dar acesti bolnavi vor trebui sa consume cantitati
mai mici. Nucile nu provoaca tulburari si dificultati de digestie daca sunt corect asociate. in niciun caz nu
se mananca nuci la o cina copioasa sau la pranz, dupa un mic-dejun foarte bogat. Se combina bine cu
cruditati, dar nu se recomanda asociate cu carnea, fainoasele, amidonul, produse de patiserie si dulciuri.

Nuca

Nuca este printre alimentele naturale cele mai bogate in calorii si, totodata, cele mai complete din punct
de vedere nutritiv Secreta o cantitate impresionanta de iod, iar fructele sale sunt adevarate bombe
energetice. Datorita cantitatii mari de iod pe care o degaja prin frunze nu este indicata odihna si relaxarea
la umbra nucului.

Nuca verde, medicamentul toamnei

• Miezul de nucă este protectorul inimii, stomacului şi al sistemului nervos
E vremea nucilor! Fructele acestui pom s-au copt şi sînt numai bune de cules. Pe lîngă faptul că miezul
de nucă este un aliment delicios şi folositor în bucătărie la prepararea deserturilor, are şi nişte calităţi
terapeutice de invidiat. Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat, motiv pentru care, dacă
aveţi ocazia să mergeţi la bătut de nuci, nu refuzaţi. Mîncaţi nuci verzi şi o sumedenie de boli nu se vor
atinge de dumneavoastră.

Bate nucii cît sînt verzi!
În fiecare toamnă, medicina naturistă recomandă o cură de nuci, fiindcă aceste fructe gustoase sînt
extrem de sănătoase. Cura este indicată ca adjuvant în tulburările de stomac şi intestine: ulcere,
dispepsii, iritaţii, diaree, constipaţie. Putem mînca miez de nucă o lună întreagă, dacă nu depăşiţi 100 de
grame pe zi. În acest fel, vom evita şi neplăcerile cauzate de ronţăitul îndelung al miejilor, adică afte şi
inflamaţii bucale. Dacă ele totuşi se instalează, luaţi o linguriţă de miere de albine şi plimbaţi-o prin gură.
Sau se mai poate clăti gura cu decoct de salvie. Nucile se mestecă îndelung înainte de a fi înghiţite. Se
consumă proaspete sau uşor prăjite, pentru a fi mai uşor de digerat. Nucile pe care nu le mîncaţi, păstraţi-
le pentru preparate naturiste, utile în tratarea diferitelor afecţiuni. Sau puneţi-le la uscat, imediat vine
Crăciunul şi miezul de nucă va da cozonacilor un gust delicios. Cu toate că este săţios şi sănătos, mulţi
dintre noi se feresc să mănînce prea mult miez de nucă, pe motiv că îngraşă. Într-adevăr, are o valoare
calorică mai mare decît a cărnii, dar grăsimile din nuci sînt nesaturate, contribuind la scăderea
colesterolului.

Colecţie de minerale şi vitamine
De ce sînt atît de valoroase nucile? Miezul lor e o uzină de substanţe benefice: apă (3-5%), grăsimi (52,0-
77,5%), substanţe proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte şi ouă), săruri
minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1,
B2, biotină, colină), vitaminele C, E, F, P. Valoarea energetică a miezului de nucă este în medie de 700
kcal la 100 g. Acesta are efect laxativ, mai ales prăjit. Întrucît conţine tocoferol (vitamina E), care
contribuie la scăderea conţinutului de colesterol din sînge şi are o cantitate foarte redusă de hidraţi de
carbon, miezul de nucă este admis în regimul diabeticilor. Fiind foarte bogată în grăsimi şi proteine, nuca
întrece carnea ca valoare calorică, avînd o toxicitate de cîteva ori mai mică. Miezul de nucă este unul
dintre cele mai vitalizante şi nutritive alimente cunoscute şi o minune pentru organism în timpul
anotimpului rece.

Cel mai bun doctor de inimă
Antioxidanţii conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sînge şi,
implicit, tensiunea arterială. Consumul periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sînge şi previne
deteriorarea acestora, mai ales la vîrstnici. Datorită bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă
risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn
apariţia atacului vascular cerebral, arată un studiu american recent. Specialiştii ne sfătuiesc să
consumăm nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele lor negative asupra
organismului. Cercetătorii au mai observat că acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu
tulburări ale ritmului cardiac. Grăsimile protectoare din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate din dietă.
Studiile au mai arătat că persoanele care mănîncă nuci de cel puţin două ori pe săptămînă au un risc de
două ori mai mic de a suferi o criză cardiacă subită, faţă de cei care nu mănîncă deloc nuci. Nucile reduc
de asemenea şi riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%. Se spune că dacă mănînci cinci porţii de
nuci verzi pe săptămînă, vei avea o inimă de atlet.

Reduce durerile şi tratează constipaţia
Miezul de nucă prăjit combate infecţiile urinare, dar în acelaşi timp poate fi folosit şi pentru a scăpa de
tuse. Este un excelent vermifug, eliminînd în special tenia. Datorită conţinutului bogat în cupru, nucile sînt
indicate în dieta persoanelor cu anemie. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient
contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Ba chiar rezolvă şi acneea. Nucile conţin vitamina B1, care
joacă un rol esenţial în metabolismul glucidelor şi este absolut necesară pentru funcţionarea normală a
musculaturii şi a sistemului nervos. Consumul de nuci creşte pragul de toleranţă pentru durere şi aduce o
contribuţie importantă la menţinerea tonusului musculaturii netede, fiind implicat şi în procesele de
transmitere neuromusculară. Miezul a patru nuci prăjite rezolvă constipaţia. Acelaşi efect se obţine şi
dacă nucile se ţin în apă cîteva ore înainte de a fi mîncate. Nucile conţin tanin, cu efect astringent, de
aceea sînt folositoare şi în tratamentul diareei.

Rezervoare de acizi omega-3
Datorită conţinutului bogat în cupru, nucile sînt indicate în dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu
reumatism şi artroze, în stări precanceroase şi tuberculoză, în special tuberculoză osoasă şi, de
asemenea, la bolnavii de sifilis şi blenoragie. De asemenea este de un excelent ajutor în tratamentul
scrofulozei, pentru că favorizează drenajul limfei şi al pielii. Datorită acizilor graşi omega-3, antioxidanţilor
şi fitosterolului, nucile sînt arme redutabile în lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micşorează şi chiar
dispar. Un nou studiu arată că un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacienţilor dianosticaţi
cu diabet de tip II, menţinînd sub control limitele de insulină. Potrivit experţilor, un aport zilnic de 30 de
grame de nuci reduce riscurile agravării bolii într-o proporţie mult mai mare decît un regim hipocaloric şi
hipolipidic. Bărbaţii ar trebui să consume des nuci, deoarece aceste fructe tratează sterilitatea şi
impotenţa.

Stimulent pentru memorie
În Evul Mediu, nuca era recunoscută pentru rolul tămăduitor în cazul bolilor mintale. Se credea că forma
fuctului aduce cu forma creierului, de aceea are efect în tratarea minţii. Astăzi, cercetările moderne au
arătat că nuca este stimulent al memoriei şi e recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit.
Conţinutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întîrzierilor de creştere,
tulburărilor sistemului nervos. Pentru cei surmenaţi şi slăbiţi, un pumn de miez mărunţit se amestecă
cu o lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe. Pentru mărirea capacităţii
de memorare şi pentru perioadele de învăţare, mai ales în perioada examenelor, se pot consuma zilnic
10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere de albine polifloră. Amestecul se mănîncă pe îndelete
mestecînd bine fiecare îmbucătură. Pasta obţinută din miejii a opt nuci verzi măcinate şi o lingură de
miere polifloră este un preparat energizant cu efecte benefice în combaterea aterosclerozei, colesterolului
şi stresului. Terapia trebuie urmată trei-patru săptămîni şi vă va scăpa şi de dureri de cap şi migrene.

Coaja verde, leac pentru negi şi varice
De obicei, aruncăm coaja de la nuci, neştiind de rol important are aceasta în menţinerea sănătăţii
stomacului. Coaja verde a nucilor conţine foarte multă vitamină C (1.050-3.040 mg la 100 g), acizi
organici (malic, citric), fosfaţi şi oxalaţi de calciu. Are efecte asemănătoare cu ale frunzelor, tratînd
infecţiile intestinale acute. În 300 de ml de apă, se adaugă aproximativ cinci linguriţe de coji de nuci
verzi mărunţite, care se lasă la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoară, iar amestecul rămas se fierbe
cu 300 ml de apă, timp de 5 minute. Cele două preparate se combină şi se recomandă consumul unui
litru din acest amestec. Coaja de nucă verde mai poate fi folosită şi pentru a îndepărta negii. Timp de
o săptămînă, negii se freacă de trei ori pe zi cu coajă verde. Extern, fiertura cu coajă de nuc ajută la
afecţiunile cutanate sau pentru colorarea părului. În cazul mătreţii, se va folosi cu puţin suc de lămîie.
Dacă aveţi probleme cu varicele, coaja de nucă verde pusă la macerat poate fi un bun remediu pentru
aceste vene inestetice.
 

RECLAMA TA AICI!

Autentificare



SONDAJ

Care site e mai fain?
 

Statistici vizitatori

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi45
mod_vvisit_counterIeri176
mod_vvisit_counterSaptamana asta947
mod_vvisit_counterSaptamana trecuta1327
mod_vvisit_counterLuna asta221
mod_vvisit_counterLuna trecuta6088
mod_vvisit_counterToate zilele386854

Online (acu m20 minute): 6
IP-ul tau: 54.226.169.172
,
Azi: Aug 02, 2014

ProfitShare

Furnizori de top

SAITURI IEFTINE

Inregistrare domenii web, gazduire site, creare site

Free Page Rank Tool Inregistrare domenii, webhosting, webdesign Bose pentru muzicieni, Sisteme de muzica WI-FI, Sisteme audio multimedia, Sisteme audio digitale, Casti, Sisteme audio 2.1, Sisteme audio full range, Sisteme Home Cinema, TV HD cu Home Cinema incorporat Cabinete medicale, Policlinici, Farmacii, Spitale, Stiri medicale din Timisoara Ghid de sanatate pentru timisoreni Inscrie-te in TOP ! TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Leacuri pentru boli diverse! Topindex.ro - Director web

vti.ro Web design Director Web Program de Facturare Jocuri Filme, muzica, divertisment - Director
infoleac, retete, naturiste, informatii, frumuste, corporala, grija, exercitii, fizice, hrana, suflet