Mesajele secrete transmise de culori


Ti s-a intamplat vreodata sa deschizi sifonierul intr-o zi si sa constati ca ai foarte multe haine intr-o singura culoare? Dar te-ai intrebat de ce preferi o anumita nuanta pentru peretii tai?
Culorile pe care le porti si de care te inconjori pot trimite mesaje ascunse pe care tu nu le percepi la nivel constient. Intr-un fel sau altul, culorile sunt o forma de comunicare non-verbala Iata care sunt explicatiile culorilor.


Rosu
Aceasta este culoarea energiei pure, a actiunii si a nevoilor fizice. Este cea care indeamna la supravietuire si te alerteaza atunci cand in jur apar pericole. Este energizanta si are capacitatea de a stimula nervii.
Te poate impulsiona sa treci la actiune si te stimuleaza din punct de vedere mental. Oamenii care poarta aceasta culoare sunt foarte deschisi, temerari si au calitati de conducatori.
De regula, semalizeaza o persoana care are incredere in fortele sale si da dovada de multa vointa.


Portocaliu
Este culoare caldurii sufletesti, a fericirii si a energiei fizice. In unele momente, aceasta culoare te poate inspira si te ajuta sa iti revii dupa o dezamagire. In sine, este o culoare optimista, pozitiva pe care trebuie sa o incluzi in viata ta.
Ea desemneaza o personalitate spontana si te ajuta sa vezi partea plina a paharului. Este o culoare stimulanta si poate incita oamenii la comunicare si inlesneste relationarea.


Galben
Aceasta culoare, desi este asociata in mod traditional cu gelozia, are in fapt o alta insemnatate. Ea este simbolul educatiei, a oamenilor autodidacti si a pasiunii pentru cunoastere. Galbenul rezoneaza in partea stanga a creierului si stimuleaza facultatile mentale, crescand puterea de perceptie si acuratetea in gandire.
De asemenea, sporeste capacitatile creative si gandurile originale. Orice nuanta de galben este vesela, luminoasa si lasa impresia de fericire si si vise implinite.


Verde
Simbol al echilibrului si al armoniei, verdele conecteaza partea rationala a oamenilor cu sentimentele. Este de asemenea culoarea dezvoltarii profesionale, a puterilor proaspete si a fortei de creatie.
Are capacitatea sa regenereze si poate tine stresul la distanta.
Instiga la calm si relaxare, aduce pace in viata ta si iti imbunatateste starea de spirit. Oamenii care poarta des aceasta culoare sunt buni ascultatori si le place sa dea sfaturi bune.


Albastru
Dincolo de a fi semnul nobletei, albastru este culoarea prieteniei, a increderii, a loialitatii si a sinceritatii.
Oamenii care poarta aceasta culoare sunt rezervati si linistiti. Se feresc de conflicte si nu le plac discutiile aprinse. De regula incearca sa nu atraga atentia asupra lor si au un acut simt al datoriei.
Este de asemenea culoarea idealismului si a intelepciunii care vine dintr-o meditatie profunda. Poate simboliza un spirit apropiat de cele religioase, inclinat catre asceza si devotiune.


Indigo
Aceasta este cea mai profunda culoarea a spectrului. Este simbolul intuitiei, al perceptiei inalte si al unei minti superioare. In cultura indiana, indigo este culoarea care deschide al treilea ochi. Aceasta ajuta la concentrare si la introspectie, favorizeaza meditatia si aduce liniste interioara.
Cei care prefera aceasta culoare se pun adeseori la dispozitia celorlalti si isi pun nevoile lor pe plan secund. De asemenea, reflecta o mare dragoste pentru dreptate si un spirit justitiar.
Indigoul stimuleaza partea dreapta a creierului si pune accent pe creativitate. Mai mult de atat, ajuta foarte mult la dezoltarea capacitatilor de orientare in spatiu.


Maro
Cei care poarta aceasta culoare calda sunt inclinati catre securitate, protectie si siguranta materiala. Toate nuantele de maro sunt sobre, serioase si desemneaza o persoana cu picioarele pe pamant.
Valorile traditionale sunt foarte importante pentru cei care se inconjoara de aceasta culoare si tin foarte mult la familie. Desi sunt traditionalisti, oamenii care apreciaza maroul si toate nuantele de pamant sunt usor de abordat, isi fac prieteni lesne si nu le place singuratatea.
Denota o anumite maturitate a gandului si o personalitate solida, insa greu de schimbat.


Gri
Acesta este simbolul nepasarii, al detasamentului si al compromisului. Insa in acelasi timp, arata o mare inclinare catre diplomatie si rezolvarea pe care amiabiala a conflictelor.
Poate semnala si o raceala sufleteasca, un om caruia ii este teama de sentimente si nu vrea sa se implice.
Griul este preferat de oamenii care isi ascund foarte bine emotiile si sunt mereu intr-o stare sufleteasca stabila. Nimic nu ii poate clinti atunci cand au luat o hotarare.
Uneori, poate insemna si o stare depresiva sau de haos din care insa se va naste stabilitatea si puterea de concentrare.


Alb
Semnificatia albului este impartasita, in general, de toate culturile. Culoarea desemneaza puritatea, inocenta dar si intregirea spirituala. In cultura indiana, oamenii poarta alb atunci cand moare cineva apropiat, ca simbol al intregirii spiritului.
Stimuleaza creativitatea si purificarea spirituala. Dincolo de intelesul traditional, este culoarea protectiei, a incurajarii si ofera un sentiment de pace.
Insa prea mult alb poate insemna exact contrariul: detasare spirituala, dezolare si izolare.
Uneori, albul marcheaza un final al unei etape din viata si inceputul alteia.


Negru
Aceasta este culoare misterului, a seductiei si a necunoscutului. Psihologii cred ca oamenii care poarta foarte mult negru incearca sa se protejeze de emotii negative si vor sa ridice o bariera intre ei si lumea exterioara.
De asemenea, incearca sa isi ascunda slabiciunile, vulnerabilitatile si nesiguranta.
Negrul reprezinta disparitia celorlalte culori prin absorbtie si absenta luminii. Dar ceea ce este ascuns de negru va fi descoperit de alb.
Toti simtim ca avem nevoie de aceasta culoare intr-un anumit moment al vietii, atunci cand vrem sa ascundem: incercam sa ne ascundem greutatea, sa ne ascundem durerea, sa ne ascundem emotiile.
Atunci apelam la negru, culoare care simbolizeaza uneori detasarea emotionala.


psihoterapia o igiena a mintii

Psihoterapia, o igiena a…

Ne-am obisnuit ca, atunci cand spunem „Mens sana in corpore sano”, sa ne gandim la sport, la sanatatea trupului. Ma intreb in ce moment al istoriei am uitat semnificatia primei parti a acestui…
Continuare >
a mea

A mea

Adrian PaunescuA mea Cum treci acum si apa e-n ruine,si-ti este bine si imi este bine,as vrea sa-ti spun, iubito, ca in tinee vie vrerea ambelor destine. Te voi iubi cu mila si mirarecu intrebare si…
Continuare >