Atunci cand suntem in bucatarie, ne dorim sa pregatim mancaruri delicioase pentru cei dragi, dar vrem sa fim si cat se poate de eficienti. Cum putem economisi timp si cum ne putem usura munca? Aflati citind urmatoarele 20 de trucuri foarte utile.


1. Pune usturoiul intr-un bol si acopera-l cu un altul. Agita cele doua boluri si in cel mai scurt timp, cateii de usturoi vor fi curatati. Simplu, nu?

2. Nu curata cartofii de coaja daca vrei doar sa ii fierbi. Spala-i bine inainte si pune oala pe foc. Dupa ce cartofii s-au fiert, coaja se va indeparta cu usurinta.

3. Daca vrei sa prepari cartofi prajiti ori copti, foloseste aparatul de feliat mere pentru a obtine felii perfecte!

4. Vrei sa storci repede toata zeama dintr-o lamaie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde inainte de a scoate sucul din ea.

5. Caramelizeaza ceapa mai rapid, adaugand bicarbonat de sodiu in tigaie.

6. Daca prepari o prajitura cu unt, congeleaza-l si da-l prin razatoare pentru a-l incorpora mai rapid in compozitia desertului.

7. Pune o carpa sau un prosop de hartie sub tocator pentru a impiedica alunecarea sa atunci cand toci legume sau fructe.

8. Infige un cutit ascutit in samburele de avocado pentru a-l scoate din miez.

9. Curata capsunile rapid, trecand un pai prin mijlocul fructului.

10. Scoate rapid samburii cireselor, folosind o agrafa de birou.

11. Taie sticlele de ketchup, maioneza sau mustar pe din doua pentru a nu pierde nimic din continutul lor.

12. In timp ce pregatesti mancarea, pune o lingura de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama sa dea pe dinafara.

13. Pune caserola cu inghetata intr-o punga ermetica si apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a inghetatei se va pastra, iar tu nu te vei mai chinui sa o dezgheti de fiecare data cand vrei sa mananci din ea.

14. Stiai ca poti obtine si cuburi de gheata complet transparente? Fierbe apa inainte de a o pune in tava.

15. Vrei sa prepari peste la gratar? Pune-l pe un pat de felii de lamaie pentru ca el sa absoarba aroma si sa nu se mai lipeasca.

16. Pune un cub de gheata in farfuria cu mancare daca vrei sa scapi de excesul de grasime din mancare. Grasimea se va strange in jurul ghetii, iar tu o vei putea inlatura rapid.

17. Inainte de a te apuca de gatit, pune o oala cu apa la fiert. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de ea.

18. Inlocuieste cuburile de gheata cu fructe congelate atunci cand vrei sa racesti bauturile alcoolice.Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poti folosi capsuni, mure, zmeura sau chiar cirese.

19. Ai spart un ou intr-un bol, dar a cazut inauntru si putina coaja? Umezeste-ti mana si vei scoata coaja cat ai zice “peste”!

20. Ai pus prea multa sare in mancare? Adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toata sarea, iar mancarea va fi din nou delicioasa.


Paza buna

Tudor ArgheziPaza buna S-a intors cercetatoareaSa le spuie la suroriCa-i deschisa toata floareasi campia, de cu zori. si-au plecat aproape toateLa cules, cu mii si mii,Lasand vorba la…
Continuare >

Istoric

Istoria psihiatriei poate fi impartita in trei mari perioade: A. Perioada cuprinsa intre antichitate pana in preajma epocii moderne (sfarsitul secolului al 18-lea). B. Perioada iluminismului…
Continuare >

Muntele lui Venus

Muntele lui Venus (Mons pubis) sau mons veneris este o bombare in regiunea pubiana (vulvara) provocata de o acumulare subcutanata de tesut adipos. Muntele lui Venus incepe de la comisura superioara a…
Continuare >