Alergiile sunt produse, la organismele sensibilizate, de antigene exogene (provenite din mediul extern) numite alergene. Majoritatea alergenelor sunt proteine, glico-proteine si, mai rar, glucide pure, substante chimice cu molecula mica (izocianati, anhidride sau formaldehida), precum si unele metale (de exemplu crom si nichel).

Alergenele sunt continute si/sau vehiculate de diversi factori din mediul extern:

factori fizici: caldura, frigul (crioalergene)
factori chimici: substante chimice, substante folosite in industria alimentara, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale si insecte, latex etc.
factori biologici: bacterii, virusuri, paraziti, toxine microbiene, insecte, polen, fructe (capsuni, zmeura, kiwi, ananas, etc.) praf, fulgi, par si scuame de animale, seruri heterologe, vaccinuri etc.

bozul

Bozul

Pentru nevoi medicinale se recolteaza frunzele, florile, coaja radacinilor, fructele.Din flori se prepara infuzie, iar din fructe și coaja se poate obtine un decoct.Substante active…
Continuare >
reteta biblica

Reteta biblica

Acesta consta intr-o combinatie de mere tocate marunt (o jumatate de mar de marime potrivita, pentru o persoana) nuci pisate, carora li se adauga stafide pisate sau strivite, curmale, scortisoara si…
Continuare >